Gisele Bűndchen je že najbolj plačana manekenka, zdaj pa bo z novo pogodbo svojo premoženje še povečala. Foto: EPA
Gisele Bűndchen je že najbolj plačana manekenka, zdaj pa bo z novo pogodbo svojo premoženje še povečala. Foto: EPA
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston je ena izmed zvezdnic, ki se velikokrat pojavlja na naslovnicah revij in v oglasih različnih modnih znamk. Foto: EPA

Kozmetično podjetje je z najbolj plačano manekenko na svetu podpisalo dveletno pogodbo.

Brazilska lepotica bo za promoviranje kozmetike prejela približno 2,5 milijona dolarjev, reklame in plakate z njeno podobo pa bomo lahko opazili še to leto. Manekenka naj bi bila presrečna zaradi nove pogodbe, saj dokler je bila zaščitni obraz Victoria Secret ni smela podpisati pogodbe z nobenim kozmetičnim podjetjem. Podjetje Victori Secret, ki je najbolj znano po spodjem perilu, namreč prodaja tudi kozmetične izdelke.

Pred Gisele je bila najbolj znan obraz Max Factorja Carmen Electra, kakšna bo zdaj njena usoda pa še ni znano. Mnogi namigujejo, da je manekenka več kot boljša zamenjava za Carmen, tako da se kozmetični velikan verjetno ne bo odločil za podaljšanje pogodbe z zvezdnico.

Igralke so trenutno bolj zaželeno blago
Gisele pa ni edina manekenka, ki bo nastopila v reklamah, ki oglašujejo kozmetiko. Adriana Lima je zaščitni obraz Maybeline, Laetitia Casta in Claudia Schiffer nastopata v oglasih za L’Oreal, a na žalost so manekenke vedno manj priljubljene v oglasih znamenitih podjetij.

Začele so jih nadomeščeti igralke, ki krasijo tudi naslovnice modnih revij, ki so bile na začetku devetdesetih, v času supermodelov, domena manekenk. Vzrok za ta pojav naj bi bila vedno manjša prepoznavnost manekenk, medtem ko igralke pritegnejo pozornost v filmu in na televiziji, nato pa še v oglasih. Podjetja se zavedajo, da večja zvezda proda več izdelkov.