Stella se je podala tudi v bolj športne vode. Foto: EPA
Stella se je podala tudi v bolj športne vode. Foto: EPA
Missy Elliott
Missy je zvesta Adidasu. Foto: Reuters

Visoka moda in moda za navadne smrtnike tudi letošnjo jesen stavita na glasbene zvezdnike. "Zakon" Adidasa in Elliotove je zelo trden - Missy bo 4. septembra izdala album svojih največjih uspešnic, ki ga je naslovila Respect M. E., Adidas pa bo predstavil istoimensko kolekcijo, ki jo je navdihnila kraljica hiphopa.

Kolekcijo sestavljajo tri linije: Bass Line, Rhythm in Rhythm Exclusives. Za jesen in zimo 2006-2007 Bass Line prinaša oblačila, med katerimi ne manjka "klasičnih" kosov, ki jih že desetletja nosijo ameriški študentje. Liniji Rhythm in Rhythm Exclusives ponujata oblačila, ki so zlitje športne in urbane mode.

Stella še vedno pri Adidasu
Adidas nadaljuje tudi sodelovanje s Stello McCartney, ki bo za pomlad 2007 oblikovala oblačila za jogo, skupinsko vadbo, npr. aerobiko, in fitnes. "Jogo sem izbrala, ker je trenutno zelo priljubljena, in zakaj ne bi bili med jogo tudi modno oblečeni?" je povedala Stella, ki se še ni odločila, v kakšnih barvah bo kolekcija.

V prvi kolekciji, ki jo je McCartneyjeva naredila za Adidas, so bila oblačila za tek, vadbo na prostem in kopalke. Letošnjo pomlad je dodala še oblačila za plezanje in tenis, ki bo imel pomembno vlogo v kolekciji za prihodnjo pomlad.