Foto:
Foto:
Bo Christian Lacroix naslednji?
Na italijanskem tednu mode se je predstavila tudi Jil Sander.

Pradin šef Patrizio Bertelli je povedal, da bodo znamko Helmut Lang kljub temu podprli in razvili njen potencial, saj menijo, da ima v svetu mode velik ugled in identiteto.

Novico o odhodu Langa potrjuje nov trend v poslovnem modnem svetu, ko vodje modnih firm ne podpirajo več brezpogojno slavnih oblikovalcev, če jim ti ne prinašajo tudi dobička.

Tako je tudi francoska modna hiša LVHM, ki izdeluje luksuzne modne dodatke, začela pogovore z velikim ameriškim podjetjem na drobno Falic Group, da bi Američani odkupili neuspešno linijo Christiana Lacroixa.

Jesensko-zimsko žensko kolekcijo Helmuta Langa za leto 2005-2006, katere predstavitev je bila načrtovana marca v Parizu, bo zaradi spremembe na vodilnem položaju oblikovala skupina oblikovalcev, ki je že sodelovala pri Langovi moški kolekciji. Sam Lang pa je tudi že odpovedal veliko predstavitev svoje moške kolekcije konec januarja in se raje odločil za manjšo prireditev.

Helmut Lang pa ni edini, ki se je poslovil od italijanskega podjetja. Lani je namreč svojo linijo, imenovano po njej, zapustila tudi nemška oblikovalka Jil Sander, katere linija je bila prav tako v Pradini lasti.

Jil Sander je iz Prade po 24 letih zvestobe odšla po sporu z njenim direktorjem Bertellijem pred petimi leti. Vendar pa sta spore očitno zgladila, saj se je pred dvema letoma vrnila v podjetje kot kreativna direktorica.