Kristina na modni stezi Project Runwaya. Foto: Lifetime
Kristina na modni stezi Project Runwaya. Foto: Lifetime
V mestu angelov živi in dela že pet let.

Prvo mesto je 29-letni Zagrebčanki prineslo 25.000 dolarjev in snemanje za revijo Marie Claire.
"Presrečna sem. Denar bom spravila na stran in pametno naložila, zahvaljujem pa se vsem za sms-čestitke in spletna sporočila, ki sem jih dobila prek 200," je povedala Kristina, ki so jo v četrtek razglasili za najboljšo med 16 tekmovalkami druge sezone šova na ameriški televiziji Lifetime.
Navdušil jo je Kors
Models of the Runway je del izjemno gledanega resničnostnega šova Project Runway (Modni oblikovalci) z voditeljico Heidi Klum. "Heidi je zelo simpatična in prijazna. Takoj je nekatera manj izkušena dekleta podučila, kako hoditi in se držati na modni stezi," je dejala Hrvatica.
"Z njo in z drugimi sodniki, modnim oblikovalcem Michaelom Korsom, modnim svetovalcem Timom Gunnom in Nino Garcio, modno urednico Marie Clarie sem se srečevala izključno na snemanjih. Zelo mi je bil všeč Michael Kors, ne samo zato, ker je zabaven, ampak ker je tudi zelo prijazen," je povedala Sajkova v nedavnem intervjuju za revijo Glorija.
Psihopatka modnih odrov
Kristina Sajko ni nov obraz na modnem prizorišču. Je vrhunska manekenka, ki že pet let živi v Los Angelesu, v modnem svetu pa je znana pod nadimkom Psycho (v prostem prevodu Psihopatka, op. a.), ki ji ga je podelil modni oblikovalec John Galliano.
V desetletju dolgi in uspešni karieri manekenke je sodelovala na revijah Balenciage, Diorja in Chanela, snemala naslovnice za Vogue, Marie Claire, L’Officiel in Elle, že leta 2001 pa jo je ameriška revija V uvrstila med 20 deklet, ki bodo zaznamovala 21. stoletje.