Poleg barvnega ujemanja je pomembno tudi ujemanje materialov. Foto: EPA
Poleg barvnega ujemanja je pomembno tudi ujemanje materialov. Foto: EPA
Ob izbiranju pravega suknjiča ne pozabite na barvno paleto. Foto: EPA

Izbiranje prave kombinacije suknjiča in hlač pa vendarle zahteva nekoliko več, če hočete biti v koraku s časom. Seveda se zgodi, da se komu kdaj pa kdaj ponesreči.

Tu je nekaj nasvetov, na kaj je potrebno biti pozoren ob nakupu. Ključ do vsega je pravilna kombinacija ne samo barv, temveč tudi materiala. Flanelaste hlače so zelo hvaležen kos obleke. Zaradi njihovega vsestranskega značaja jih lahko nosite celo leto, kombinirate pa jih lahko z vrsto suknjičev in jopičev. Najbolj se ujemajo s suknjiči iz tvida ali rebrastega žameta. Volnene hlače so primerne za tiste z elegantnim slogom. Če ste pristaš volnenih hlač, si morate omisliti tudi suknjič iz tvida. Hlače iz bombaža so nepogrešljiv del obleke v hladnejših, zimskih mesecih. Ker so bolj tople, je priporočljivo, da jih kombinirate s suknjiči iz mehke volne ali kašmirja.

Še enkrat barve
Da izberete pravo oblačilo, pa je potrebnega še nekaj znanja o barvah. Najpomembnejše pravilo kombiniranja hlač in suknjičev je ustvarjanje nasprotij. Če imate na primer sive hlače, nikoli ne oblecite suknjiča v podobni barvi. Namesto sivega suknjiča si lahko omislite nekaj v odtenkih modre ali rjave.


Prav tako ne smete prezreti pravila tonskega ujemanja barv. Ni priporočljivo, da nosite hlače v hladnih barvah in suknjič v topli barvi. Na primer, če imate hlače čokoladno rjave barve, oblecite športni suknjič mornarsko modre barve. Zadnja pomembna stvar pa so tudi vzorci. Če ste privrženec oblek z različnimi vzorci, so možnosti barvnega kombiniranja neskončne. Uporabite domišljijo!