Igralka Lucy Liu prisega tudi na kreacije Di Milove. Foto: EPA
Igralka Lucy Liu prisega tudi na kreacije Di Milove. Foto: EPA

26-letna modna oblikovalka, hči milijonarja Mohameda Al Fayeda, ki ima v lastni imenitno londonsko veleblagovnico Harrods, je oktobra navdušila s svojo modno kolekcijo, njene kreacije pa nosijo številne hollywoodske zvezdnice, med katerimi sta tudi Sharon Stone in Lucy Liu.

Di Milova je "ženska prihodnosti" postala v kategoriji umetnost, mediji in kultura, poleg nje pa je nagrado dobila še 20-letna filmska ustvarjalka Vicky Jewson, ki bo leta 2007 predstavila prvenec Lady Godiva.

Royal Institution, katerega direktorica je baronica Susan Greenfield, je te nagrade prvič podelil letos, njihov cilj pa je mladim predstaviti ženske vzornice, ki so mlajše od 35 let. Podelitve nagrad se je udeležila tudi Cherie Blair, ki je povedala, da je popolnoma navdušena nad vsemi nagrajenkami, hkrati pa je opozorila, da Velika Britanija potrebuje še veliko več takšnih žensk, kot so letošnje nagrajenke.

Jasmine Di Milo se je kljub slavnemu očetu na očeh javnosti pojavila šele pred kratkim. Tudi na londonski College of Fashion se ni želela vpisati pod očetovim priimkom, ker ni hotela izkoriščati očetove slave. Nad njenimi kreacijami je navdušen tudi italijanski modni guru Roberto Cavalli, ki pravi, da je vse, kar Jasmine naredi, fantastično.