Anand (v sredini) je že deset dni v zaporu. Foto:
Anand (v sredini) je že deset dni v zaporu. Foto:
Anand Jon, Sandra Bullock
Anand je rad obkrožen z lepimi dekleti. Je šel pri tem čez rob?

33-letnik, ki se je pogosto pojavljal tudi v resničnostni seriji America's Next Top Model, se bo moral na losangeleškem sodišču zagovarjati zaradi šestih spolnih napadov, ki naj bi jih zagrešil med oktobrom leta 2004 in marcem leta 2005.

Oblikovalca s stalnim bivališčem v New Yorku so aretirali na Beverly Hillsu 6. marca, od takrat pa dneve preživlja v losangeleškem zaporu. Varščina znaša 3,65 milijona dolarjev.

Kdo ima prav?
Jona so zaradi napadov prijavile tri ženske, njegov odvetnik Ronald Richards trdi, da so obtožbe lažne, za njimi pa naj bi stala skupina jeznih manekenk. "Na Ananda se obrača prava množica manekenk, vse s prošnjo, da bi jih izbral za svoje revije. Večina izmed njih bi za delo storila vse, tudi spolno občevala. Nekatere, ki jih Anand ne izbere, se mu maščujejo tako, da trdijo, da jih je v spolnost prisilil."

Njegova kariera je (bila) v vzponu
Jon je diplomiral na priznani šoli Parsons School of Design, leta 1999 pa je na newyorškem tednu mode predstavil svojo prvo kolekcijo. Za svoje delo je bil že večkrat nagrajen, posebej pa je ponosen na nagrado People's Choice za najboljšega novega oblikovalca leta 2002.

Njegove obleke večkrat nosijo Mary J. Blige, Norah Jones ter sestri Paris in Nicky Hilton.