Harington je zaslovel na račun svojega lika Jona Snowa v seriji Igra prestolov. Foto: EPA
Harington je zaslovel na račun svojega lika Jona Snowa v seriji Igra prestolov. Foto: EPA
6. aprila prihaja nova sezona Igre prestolov. Foto: IMDB

Pred kratkim je bil televizijski voditelj in znan obraz britanskih televizij. Nato je odkril gledališče, zdaj pa je postal redni obiskovalec rdečih preprog. Na ulici se mu velikokrat zgodi, da ga oboževalke pokličejo kar po imenu lika, ki ga upodablja v seriji Igra prestolov, Jon Snow. "Nenavadno je, ko me tako kličejo. Gre za paralelni svet," je dejal v pogovoru za Sydney Morning Herald Harington.

Za svoj novi film Pompeji je za vlogo gladiatorja Mila pridobil 12 kilogramov mišične mase. A zagotavlja, da se ne bo pustil ujeti v stereotipne vloge akcijskih junakov. Ko je prvič prebral scenarij pilotne epizode Igre prestolov, ki temelji na knjigah Georgea R. R. Martina, si ni mislil, da jo bo na koncu gledalo več kot 14 milijonov gledalcev.

Nov izziv: moda
Priznava, da njegov prehod med televizijske igralce ni običajen, saj je začel na televiziji. "Okoli 100.000 ljudi se je prijavilo na mojo šolo igre. Sprejeli so jih 30 in izmed vseh sta delo dobila dva, morda trije," je dejal v intervjuju.

Po uspehu v igralskem svetu pa so ga opazili tudi modni oblikovalci. Pred dnevi je z njim podpisala pogodbo modna hiša Jimmy Choo. Harington je postal njihov zaščitni obraz za njihovo prvo dišavo. "Kit popolnoma uteleša moškega Jimmy Chooja," je dejala kreativna direktorica modne hiše Sandra Choi. "Je naraven in hkrati dovolj možat. Pravi britanski džentelmen," je še poudarila.