Klasičen kostim (boljša je različica v črni barvi) popestrite z bleščečim topom. Foto: EPA
Klasičen kostim (boljša je različica v črni barvi) popestrite z bleščečim topom. Foto: EPA
Ne pozabite - če poudarite oči, ne smete preveč poudariti ustnic. Foto: EPA

Decembra nam zaradi številnih nakupov daril za bližnje ostaja le malo denarja zase in za povsem nove obleke, ki bi jih rade nosile na službeni zabavi. Vendar ne skrbite, svoj sivi ali pa črni kostim, ki ste ga že večkart v službi kombinirale z dolgočasno srajco, je lahko videti čisto drugače, če boste srajco zamenjale z novim topom. Ta naj bo okrašen z bleščicami ali z velikim pisanim vzorcem. V kombinaciji z veliko zapestnico ali uhani in nekaj kapljic čutnega parfuma boste prav gotovo opažene.

Družinska ali prijateljska zabava
Za bolj sproščene zabave lahko oblečete oprijete kavbojke ali pajkice, ki so letos "in" v kombinaciji z daljšim topom ali tuniko. Za piko na i pa dodajte še moden širok pas, da boste delovale mladostno, a hkrati prefinjeno.

Za bolj pogumne
Če bi rade na zabavi pritegnile čim več moških pogledov (in zavistnih ženskih), so za vas primerne ozke črne hlače v kombinaciji s čipkasto srajco, pod katero imate črn nedrček ali top. Kot dodatek pa si lahko okrog ramen ogrnete svileno ruto.

Kaj pa modni dodatki?
Na prednovoletnih zabavah si lahko, kar se nakita tiče, privoščite več - dolgo kovinsko ogrlico, zlato ali srebrno torbico (barvi, ki sta letos in), veliko broško, čevlje z vrtoglavo visoko peto (še raje škornje), drzen širok pas ...

Pomembni sta tudi pričeska in make-up
Za praznični čas si lahko privoščite nov barvni preliv, lase pa si spnite drugače kot običajno in dodajte kakšno bleščečo sponko ali drug "naglavni okrasek". Tudi pri make-upu ste lahko drznejše kot običajno – uporabite bleščice, s temno senco "zadimite" oči ali pa močno poudarite ustnice (seveda je besedica ali ključnega pomena).Torej privoščite si več, vendar vse s pravo mero.