Tunika je letošnje poletje zelo priljubljena. Foto: EPA
Tunika je letošnje poletje zelo priljubljena. Foto: EPA
V modi so tudi dodatki, v obliki rožic. Foto: EPA
Morda boste na plaži zagledali tudi kakšno ekstravagantno ruto. Foto: EPA

Udobnost, praktičnost in lahki materiali so ob morskih valovih tisti, ki nam lahko kolikor toliko lajšajo vroče popoldneve.

Pred odhodom na letni dopust je treba narediti tudi seznam oblačil in obutve, ki jo odnesemo s seboj na morje. Seveda prevladujejo predvsem "krpice", ki pa morajo biti, vsaj za ženske, vse pogosteje pa tudi za moške, še kako modne.

Kaj je moderno?
Poleg obveznih kopalk je letos priljubljenih še kar nekaj modnih oblačil, od zračnih tunik, moških bermudahlač, ki segajo pod koleno, ženskih sandal s polno peto, rut za lase do nepogrešljivih japonk.

Tunike so vsekakor primerne za na plažo. Ne samo, da so lahke za nošenje, v njih pa lahko brez pritoževanja preživite ves dan, odlične so tudi zato, ker jih lahko nosite tudi ob večerih. Takrat jih lahko kombinirate s kratkimi ali dolgimi hlačami. K tuniki se najbolj podajo japonke.

Vroče hlačke so in
Kratke hlače, ki poudarijo zadnjico in noge, so letos med ženskami zelo priljubljene, vendar jih prav zaradi tega nosijo le tiste z vitko postavo. Rade jih oblečejo tudi tiste, ki nimajo ravno velikih težav s celulitom oziroma debelušnimi nogami. Srečnice, ki jih lahko nosijo, jih lahko kombinirajo z zgornjim delom kopalk ali pa s tuniko.

Rute ščitijo obraz, poleg tega pa so tudi zelo modne. Nosite jih lahko tako podnevi kot tudi zvečer, odvisno od dizajna in materiala.

Ne pozabimo še japonk. Te so stalnica poletja. So lahke in jih lahko nosimo kjer koli in kadar koli. Ni pomembno, ali so modre, bele, rumene, črne ali pisane, če jih boste obuli, vsekakor ne boste zgrešili.