Do polnih ustnic, če nimate naravno polnih, lahko pridete tudi na naraven način in ne le s kolagenskimi injekcijami. Foto: Reuters
Do polnih ustnic, če nimate naravno polnih, lahko pridete tudi na naraven način in ne le s kolagenskimi injekcijami. Foto: Reuters
Jennifer Garner
Tudi žena Bena Afflecka ima polne in lepo oblikovane ustnice. Foto: EPA
Jennifer Aniston
Jennifer za negovanje ustnic uporablja lipgloss. Foto: EPA
Jennifer Lopez
Svoje polne ustnice zna poudariti s svetlečo rdečo šminko. Foto: EPA

Polne ustnice si lahko privoščite brez kolagenskih in kislinskih injekcij ter silikonskih vsadkov. Ni vse v naravi - vaše slabe navade so tudi krive, da vaše ustnice ne sijejo na pravi način.

Če želite imeti lepe, polne in predvsem seksi ustnic, ne smete pozabiti na nego. Nikoli ne smete gristi ustnic, jih lizati ali pa trgati kožice z njih. Pazite tudi, da ne boste pili vročih napitkov in jih ne boste izpostavljale premočnim sončnim žarkom ter suhemu zraku in vetru.

Česa ne smete početi ...
Čeprav se vam morda zdi, da bodo takrat, ko grizete ustnice, te imele lepšo barvo ali pa da je to seksi, tega nikar ne počnite. Tako poškodujete povrhnjico in ustnice, se vam lahko celo vnamejo. Če pa to počnete v stresnih situacijah ... Raje vzemite žvečilni gumi.

Če so vaše ustnice razpokane, to pomeni le eno, da jih ne negujete pravilno. Če boste odvečno povrhnjico, ki je ostala na ustnicah, ko so te razpokale, odtrgali, lahko stanje le poslabšate. Lahko nastanejo celo majhe ranice, ki se lahko zagnojijo ali vnamejo.

Ne ližite ustnic!
Če ližete svoje ustnice, to pomeni le, da jih morate ovlažiti. S slino tega ne boste dobili, saj jih ta še bolj izsuši. Raje uporabite balzam ali šminko. Vroča kava ali čaj lahko opečeta jezik in ustnice. Zaradi opeklin se lahko pojavijo mehurčki, ko pa ti izginejo, lahko ostanejo vidne brazgotine. Ustnice so veliko bolj občutljive od kože, zato jih, preden se odpravite sončit, dobro zaščitite z balzamom, ki bo imel visok uv-filter. Enako velja tudi v vetru. Če delate na takem mestu, kjer je zrak še posebno suh, ne pozabite od časa do časa ovlažiti ustnice.

Kako do lepših in bolj seksi ustnic?
Piling: Nekoč so ženske, da so imele polnejše in bolj rdeče ustnice, te ščetkale z zobno ščetko enkrat na teden. Če se boste lotili pilinga, vseeno raje uporabite kremo, namenjeno prav temu.

Balzam: Nikoli in nikamor brez njega ali pa imejte vsaj šminko. Pri nakupu pa nikoli ne pozabite na njegovo kakovost, saj nekateri lahko ustnice še dodatno izsušijo. Raje izberite dražji proizvod, ki bo vaše ustnice še dodatno nahranil.

Maska: Ustnice lahko premažete tudi z debelim slojem mastne in hranilne kreme (npr. olivne ali mandljeve). Pustite nekaj minut nato pa pobrišite ostanke kreme. Ustnice bodo postale mehke in gladke. Gubic okoli ustnic se znebite z masko, ki jo naredite sami. Pomešajte malo hidratantne kreme za obraz z nekaj kapljicami medu in ricinusovega olja. Ustnice premažite in jih prekrijte z gazo. Pustite, da maska deluje deset minut, nato pa masko odstranite.

Če želite imeti polnejše ustnice, vam priporočamo, da majhno, mehko gobico namočite v toplo vodo, v katero ste pred tem dali dva feferona. Nekajkrat obrišite ustnice in učinek bo viden takoj.

Za lepe, sijoče in seksi ustnice uporabite tudi lipgloss, ki bo vaše ustnice naredil še bolj privlačne. Pri tem pazite, da ustnic ne stisnete takoj skupaj, saj bodo manj sijale. Gloss nanesite le na sredino ustnic in ne do kotičkov. Tako bodo ustnice videti bolj polne in seksi.