V filmu Atonement se je lepa Keira prelevila v kodrolasko. Foto:
V filmu Atonement se je lepa Keira prelevila v kodrolasko. Foto:
Bette Davis
Bette Davis - poosebljenje hollywoodskega glamurja iz 40. let prejšnjega stoletja.
Elizabeth Taylor
Če do popolnega videza niste uspeli priti sami, ne obupujte. Tudi filmska diva Liz Taylor je imela profesionalno pomoč.

To zimo so si frizerji edini: v modi so kodri! Od dolgih, valovitih v slogu modnih revij Guccija in Diorja so se smernice obrnile k na strani spetim kodrom v slogu zlate dobe Hollywooda, ko so na platnih kraljevale Bette Davis, Elizabeth Taylor in Grace Kelly.

Za frizerski nasvet obiščite našo svetovalnico.
V to smer se danes obračajo mnoge slavne lepotice, na primer Keira Knightley, Angelina Jolie in Jessica Alba, da Dite von Teese in Scarlett Johansson niti ne omenjamo ... Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako do očarljivih kodrov, čeprav imate sicer ravne lase.

Pomembna je zdrava osnova
Ta slog iz 40. let najbolj ustreza tistim, ki imajo zdrave in (vsaj srednje) dolge lase. Nego začnite s šamponom, ki lasem daje volumen ali poudarja kodre, to bo dobra osnova. Nato na še vlažne lase nanesite regenerator in vaši lasje bodo postali gladki, negovani in, predvsem, (če bo vse po sreči), skodrani.

Segreti navijalci so idealno "orodje" za takšen videz, lahko pa ga dosežete tudi s posebnimi paličicami, okrog katerih navijemo lase. Preden začnete sušiti, seveda nanesite preparate, ki lase ščitijo pred toploto.

Glavna "orodja" - navijalke in toplota
Lase sušite, dokler niso skoraj popolnoma suhi, pri tem pa si, če ste tega vešči, pomagajte s krtačo. Če boste uporabili navijalke, pa lase sušite tako, da zavijete manjše pramene las okrog vsake in blago dvignete vsak pramen las, tako da dvignete korenine las. Navijalke pustite na laseh, dokler se ne posušijo ali pa jih na hitro posušite - najprej z vročim, nato s hladnim zrakom.

Če ste se odločili za prej omenjene paličice, jih postavite vodoravno na vrh vsakega pramena in okrog njih navijte lase od vrha do korenine las, v tem položaju jih držite po 30 sekund.

Ko zaključite, blago razčešite lase in kodre uredite, tako da jih vržete nazaj ali jih pričvrstite na vrhu glave, lahko pa vam tudi padajo po ramenih.

Če se vam vse skupaj zdi prezapleteno, pa obiščite frizerski salon in se tam poučite, kako se stvari streže. Morda pa vam bo že naslednjič popolne kodre uspelo ustvariti kar doma!

A. K.