Ženskam z dolgimi lasmi priporočajo med poletjem nošenje rut. Foto: EPA
Ženskam z dolgimi lasmi priporočajo med poletjem nošenje rut. Foto: EPA
Naglavna ruta je lahko tudi izjemen modni dodatek. Foto: EPA

Dolgi lasje
Če ste ponosna lastnica dolgih, gostih las, vas misel na vročino in morsko sol najbrž ne razveseljuje. Kakor koli si uredite pričesko, so vam vaši lasje v breme.

V tem primeru pozabite na različne gumice in sponke, ker preprosto niso dovolj. V pomoč vam bi bile lahko različne rute in trakovi, vendar le, če niso iz sintetičnih materialov, ki povzročajo še dodatno znojenje. Za ženske z ovalnim obrazom so primerne rute, ki si jih navežete na glavo v obliki turbana. Dekletom ostrih potez obraza priporočamo vezanje rut v slogu naših babic ali žensk, ki delajo na polju. Motoristično vezanje rut pa je najprimernejše za dekleta lepih in pravilnih potez obraza.

Za dolge lase so primerne tudi kitke. Naj vam prijateljica ali pa frizerka naredi nekaj pramenov, ki bodo v kitkah lepo padali na ramena. Poleg tega vas bo takšna pričeska pomladila za vsaj pet let.

Srednjedolgi in kratki lasje
Vam pa se sploh ni treba obremenjevati! Z malo vode imate lahko vsakih 20 minut novo modno pričesko. Najboljše pri tem pa je, da vam sploh ne bo vroče. Dobro pa je vedeti, da je v poletnih dneh neprimerno uporabljati različne preparate - vosek, gel, lak ... Če že morate z nečim oblikovati pričesko, si na mokre lase nanesite nekaj pene in jim ne dodajajte nič do naslednjega pranja. Različne gumice in sponke lahko popestrijo pričesko in osvežijo vaš videz.

Priporočljivi so tudi veliki slamnati klobuki, ki pa naj bodo v svetlih barvah in prave velikosti, da lahko lasišče prosto diha.