Enrique ima izrazito oglat obraz. Foto: EPA
Enrique ima izrazito oglat obraz. Foto: EPA
Ovalni obliki obraza pristoja večina pričesk. Foto: EPA

Predvsem naj bo izbira pričeske odvisna od oblike obraza. Moški z izrazito oglatim obrazom, kot ga imata na primer Enrique Iglesias ali Matt Damon, naj izberejo pričesko, ki bo oglatost še poudarila. Večina ljudi ima namreč ovalne obraze, zato so oglati lahko še posebej zanimivi.

Znani frizerji moškim s takim obrazom priporočajo lažno irokezo, torej frizuro, pri kateri so lasje ob strani postriženi krajše, na vrhu glave pa daljše. Sicer pa je lahko dobro videti vsaka dolžina las, od čisto kratkih do daljših, če je le oblikovana tako, da poudari ostre obrazne poteze.

Moški s podaljšano obliko obraza, primer zanje je raper Eminem, naj izbirajo med pričeskami, ki niso stroge ali ostre. Pričeska naj pomaga optično skrajšati obraz, pri tem je lahko v veliko pomoč tudi bradica ali brki.

Moških z okroglim obrazom ni veliko, večina jih namreč z vstopom v zrelejša leta razvije ostrejše poteze. Kljub temu se najdejo posamezniki, ki "otroško zaobljenost" ohranijo celo življenje, mednje sodi pevec Stevie Wonder. Učinek, ki ga želijo doseči s pričesko, je bolj ovalen obraz, zato jim pristajajo sproščene frizure, rahli kodri v višini oči, veliko pa lahko dosežejo tudi z bradico.

Ovalna oblika obraza velja za najbolj enostavno, zato ima na področju pričesk tudi največ izbire. Pristajajo ji vse dolžine las in večina pričesk.

Poleg oblike obraza je treba biti pri izbiri prave pričeske pozoren tudi na druge dejavnike, kot je na primer oblika nosu, dolžina in debelina vratu, kakovost in tekstura las, predvsem pa pričeska ne sme biti v napoto. Izberite tako, ki jo boste zlahka vzdrževali in ki pristaja vašemu življenjskemu slogu.