Lagerfeld pri 73 letih dela več kot nekaj desetletij mlajši kolegi. Tokrat je pozornost namenil kavbojkam. Foto: EPA
Lagerfeld pri 73 letih dela več kot nekaj desetletij mlajši kolegi. Tokrat je pozornost namenil kavbojkam. Foto: EPA
Hedi Slimane
Hedi Slimane navidh za ustvarjanje išče v britanski glasbi, njegov dober prijatelj pa je rocker Pete Doherty. Foto: EPA

To pa še ni vse! Lagerfeld je namreč napovedal, da bo na tržišče kmalu poslal svojo linijo kavbojk, ki bo naprodaj v izbranih kanadskih in evropskih butikih in veleblagovnicah.

Prva kolekcija že januarja
Karl, ki je priznal, da so njegova skrita strast prav kavbojke, je novo linijo imenoval K Karl Lagerfeld, kavbojke pa bodo namenjene ženskam in moškim. Prva kolekcija za jesen in zimo 2007/2008 se že šiva, saj jo bo 73-letni Nemec predstavil januarja v Barceloni. Tisti, ki jim je modni guru dovolil pokukati v skice, so poročali, da bodo modeli iz prve kolekcije namenjeni predvsem tistim suhcem in suhicam, ki bi jim marsikdo najraje prepovedal sprehajanje po modnih stezah. Zelo ozke kavbojke - ne le modre, ampak tudi sive in črne - torej, ki pa jih lahko natakne tudi njihov snovalec "cesar Karl". Cene zanje se bodo gibale med 120 in 220 evri, del kolekcije pa bodo tudi majice, jakne, puloverji ...

Kaj bo s Karlovim prijateljem?
Nejasna pa je prihodnost tistega, zaradi katerega je Lagerfeld pred leti shujšal za približno 40 kilogramov. Nemec je povedal, da je hujšal zato, ker si je bolestno želel obleči kreacije Francoza Hedija Slimana, ki slovi kot "kreator za najbolj suhe". Slimane še vedno ne ve, ali še ostaja na čelu Diorjevih oblikovalcev kolekcij za moške, kjer je že od leta 2000. Pogajanja namreč še vedno niso končana, poznavalci pa poročajo, da so zelo napeta. Prejšnja Slimanova pogodba se je iztekla že julija. Kaj bo z Diorjem na tednu moške mode, ki bo že januarja v Parizu, še ni jasno.