Dva možna dizajna Katine poročne obleke. Foto:
Dva možna dizajna Katine poročne obleke. Foto:
Nevesta je podrobnosti o poročni obleki hotela ohraniti skrivnost do velikega dne. Foto: EPA
Navdih za obleko naj bi poiskala tudi pri poročni obleki svoje nesojene tašče, pokojne princese Diane. Foto: EPA

Nevesta princa Williama naj bi si po poročanju Daily Maila in drugih britanskih medijev tako po dolgih ugibanjih, katero slovito oblikovalsko ime bo izbrala, poročno obleko oblikovala kar - sama. Obleka naj bi bila iz satena in čipk slonokoščene barve, z bisernimi gumbki in s trimetrsko vlečko. Celotna stvaritev naj bi bila "poklon" pokojni princesi Diani.
Da se 29-letnica zanima za modo, ni nobena skrivnost, saj je nekaj časa celo delala za prestižno verigo oblačil Jigsaw. In po poročanju Daily Maila naj bi Kate takoj po naznanilu zaroke začela ustvarjati svojo sanjsko obleko, nato je z idejami stopila k že uveljavljeni oblikovalski hiši.
Po besedah nekega neimenovanega vira se je Kate pri oblikovanju navdihovala iz svoje diplome iz umetnostne zgodovine - še posebej iz renesančnega obdobja, saj je leto dni tudi študirala v Firencah. V dizajn je vključila tudi "poklon" ikonični poročni obleki modne hiše Emanuel, ki jo je nosila Lady Diana Spencer, a se je izognila njenim naborkom.
Izbrala manjše ime
Včeraj so britanski mediji tudi poročali, da naj bi Kate za oblikovalko, ki bo njene zamisli udejanjila, izbrala Sophie Cranston manj znane oblikovalske znamke Libelula. Kraljeva nevesta je vintage plašč Cranstonove nosila že januarja na neki poroki, s čimer je sprožila ugibanja, da se bo znašla med kandidati.
34-letna Cranstonova je leta 1999 na londonskem tednu mode osvojila nagrado oblikovalke leta in je med drugim delala za Alexandra McQueena in Alice Temperley. Leta 2002 je ustanovila svojo znamko, v sklop katere sodi tudi po meri izdelana poročna kolekcija.

Sophie Cranston, ki deluje iz majhnega studia na jugu Londona, je že oblačila zvezdnike, med drugim Emmo Watson in Jerry Hall. A čeprav je ime Cranstonove včeraj pricurljalo na splet, palača St. James zadeve ni želela komentirati.
Obleka, o kateri je bilo v zadnjih tednih toliko govora, je že pod ključem v Clarence Housu.
Eden izmed prijateljev Kate je za Daily Mail dejal: "Vse, kar so nam povedali, je, da je izdelovalka obleke dokaj neznana in da prihaja iz razmeroma majhne oblikovalske hiše. A bodite prepričani, da kdorkoli že to ime je, to je predvsem Catherinina obleka."
Obleka nato na dražbo
Čeprav William prav tako ne ve nič o obleki, pa se je strinjal s Kate, da jo lahko po velikem dnevu da na dobrodelno dražbo, katere izkupiček bo šel vrsti dobrodelnih organizacij, med njimi tudi prinčevemu skladu.
Prijatelji so razkrili še, da namerava nevesta nositi diamantne in biserne uhane, ne ve pa se, ali so novi ali družinska dediščina. Preostali nakit si bo sposodila od kraljice, vključno s sijočo tiaro. Tudi o čevljih se uradno ne ve še nič, so pa Kate z mamo Carole in sestro Pippo nedavno opazili ns VIP-oddelku londonske blagovnice Selfridges, obkroženo s kupom čevljev z visoko peto oblikovalske znamke Gina.