Joan Collins se ni trudila biti vljudna. Foto: EPA
Joan Collins se ni trudila biti vljudna. Foto: EPA

Collinsova, ki je pred kratkim izdala knjigo z naslovom The World According to Joan, je v pogovoru z novinarko britanskega Telegrapha najprej komentirala trenutne trende na modnih preprogah: "Neverjetno se mi zdi, da ta dekleta tudi v največjem mrazu pridejo v kratkih krilcih in topih, brez najlonskih nogavic in plaščev".

Novinarka jo je nato vprašala, kaj meni o nekaterih današnjih zvezdnicah, pokazala pa ji je tudi sliko igralke Kate Winslet, ki je na rdeči preprogi pravkar končanega beneškega filmskega festivala požela odobravanje številnih modnih kritikov. "Oh, kako grozljiva obleka. Res grda obleka. Odurni čevlji in slaba pričeska," je zavzdihnila Collinsova.

Britansko pevko Adele je označila za "zelo nadarjeno dekle, ki pa ima neznansko slabo pričesko", igralko Keiro Knightley je opisala z besedo "presuha". Za supermenekenko Kate Moss je dejala, da je "sicer O.K., vendar pa kljub vsemu ni Linda Evangelista", igralki Carey Mulligan pa je namenila komentar "ne morem verjeti, da bo ona upodobila Elizo Doolitlle v novem filmu."

Collinsova se je razveselila šele, ko ji je novinarka omenila britansko modno ikono Victorio Beckham: "Oh, Victorio pa obožujem! Končno ste našli nekoga, ki mi je všeč."