Ali bo Renee tista Pepelka, ki bo nataknila dragocene čeveljce? Foto: EPA
Ali bo Renee tista Pepelka, ki bo nataknila dragocene čeveljce? Foto: EPA
Najdražji čevlji na svetu
Ena od igralk bo lahko za en večer nataknila na noge čevlje, ki bodo posuti z diamanti. Foto: EPA

Za zdaj še neimenovana zvezdnica bo za to priložnost obula čevlje, okrašene z dragulji, ki so bili last Rite Hayworth. Sami dragulji so vredni tri milijone dolarjev. Oblikovalec čevljev Stuart Weitzman je v izjavi dejal, da so ti čevlji pravi hollywooodski glamur.

Dragulje je dobil od igralkine hčerke, princese Yasmin Aga Khan, ki mu je dovolila uporabo materinega nakita pri kreaciji čevljev. Dragocene čevlje in igralko, ki bo imela čast, da jih bo obula, bo oblikovalec razkril tri dni pred podelitvijo oskarjev, 2. marca.

Weitzman je za svojo umetnino izbral dva para uhanov - ene z rubini in druge z diamanti. Za kateri par uhanov se bo odločil, bo vedel šele, ko mu bo izbranka predstavila obleko, ki jo bo nosila na podelitvi.

Prodali jih bodo na dražbi
Čevlje, ki jih bo krasila replika draguljev, narejenih iz kristalov Swarovski, bodo prodali na dražbi en dan po oskarjih, denar pa bo šel v dobrodelne namene. Prejelo ga bo združenje Alzheimer, saj se je tudi filmska legenda borila s to boleznijo, dokler ni stara 68 let leta 1987 zaradi bolezni umrla. Sicer pa bo to že petič, da bo Weitzman izdelal par čevljev za podelitev oskarjev.