Katie Holmes vse napore zdaj vlaga v svojo modno kariero. Foto: EPA
Katie Holmes vse napore zdaj vlaga v svojo modno kariero. Foto: EPA
Katie Holmes, Tom Cruise
Tom Cruise je obseden s scientologijo, v scientološko cerkev pa je spravil tudi Katie. Foto: EPA

Predstavnica za odnose z javnostmi modne znamke Holmes & Yang, ki jo je Katie ustanovila skupaj s partnerico Jeanne Yang, je ta teden namreč potrdila, da bo njuna nova kolekcija dočakala premierno predstavitev na newyorškem tednu mode.

Na tem prestižnem modnem dogodku, ki bo letos med 6. in 13. septembrom, bo znamka Holmes & Yang predstavila kose oblačil za sezono pomlad/poletje 2013, poznavalci pa so prepričani, da bo prav ta dogodek tista prelomnica, ki bo Holmesovo trdno zasidrala na modnem zemljevidu, tako kot njene zvezdniške kolegice Victorio Beckham in dvojčici Olsen.

Holmesova in Yangova sta lastno modno znamko sicer ustanovili leta 2009, slovi pa po preprostih, vendar šik kosih oblačil, ki so na voljo v mestih, kot so Pariz, New York in Hongkong.

Zakaj sta se v resnici razšla?
Katie Holmes in Tom Cruise sta se poročila leta 2006 na gradu v Italiji, njuno razmerje pa so spremljali številni nenavadni dogodki, od Tomovega skakanja po kavču v oddaji Oprah Winfrey, do nujne prehitro odrasle hčerke Suri, ki je že pri treh letih nosila čevlje s peto.

Igralca sta bila do vloženega zahtevka za ločitev poročena malo manj kot šest let, kar je znova razpihalo govorice, da sta pred poroko sklenila pogodbo o petletnem zakonu, ki bi obema pomagal k boljšemu ugledu v javnosti.

Nekateri mediji špekulirajo, da je bila težava v Tomovi veri, zloglasni scientologiji, drugi pa trdijo, da je Katie prekipelo zato, ker je zvezdnik filmov Misija nemogoče želel svojo ženo nadzirati na vsakem koraku in sodelovati pri vsaki njeni odločitvi, tako na osebnem kot poklicnem področju.