Bo linija oblačil s pečatom zgodnjega 20. stoletja uspešna? Foto: IMDb
Bo linija oblačil s pečatom zgodnjega 20. stoletja uspešna? Foto: IMDb

Ustvarjalci (predvsem v ZDA zelo priljubljene) britanske serije bodo namreč kmalu v okviru promocije predstavili linijo oblačil s pečatom zgodnjega 20. stoletja - torej takšnih, kot jih nosijo Crawleyjevi. Poleg oblačil bodo linijo dopolnjevali tudi pristni "downtonovski" modni dodatki in nakit - da bodo ženske videti čisto tako kot lady Mary ali grofica vdova Granthamska.

Tudi pohištvo, tapete, lepotilni pripomočki
In da bo podoba zares popolna, bodo oboževalci lahko kupili tudi pisalni papir z grbom Crawleyjevih ali pa pohištvo, ki bo tako, kot ga uporabljajo člani omenjene plemiške družine.

"Od mode do kuhinjskih pripomočkov, od pohištva do tapet, od lepotnih proizvodov do pisalnih potrebščin," je razširjeno linijo opisal izvršni producent nadaljevanke Gareth Nearne in dodal, da so nekaj izmed omenjenih izdelkov ponujali že od lani, a "za kompleksnejše izdelke je potrebno več časa". Že zdaj lahko oboževalci kupijo knjige ali zgoščenke z glasbo iz serije.

Ciljajo na ZDA
Producent sicer ne skriva, da so glavni trg, na katerega se usmerjajo, ZDA, kjer je serija zablestela šele v letošnji, tretji sezoni, medtem ko je zanimanje zanjo v domači Veliki Britaniji po drugi sezoni začelo usihati. "Redko se zgodi, da ima kakšna britanska dramska nadaljevanka toliko prodajnega potenciala v ZDA," je priznal.