Britney in Paris sta zadnje čase neločljivi. Tudi njun modni okus ali pomanjkanje le-tega kaže, da se dekleti družita preveč. Foto: Reuters
Britney in Paris sta zadnje čase neločljivi. Tudi njun modni okus ali pomanjkanje le-tega kaže, da se dekleti družita preveč. Foto: Reuters
Lindsay Lohan
Lindsay - je lahko še slabše?
Meryl Streep
Streepova žanje velik ugled. A ne na modnem področju. Foto: EPA

"Kot preveč izpostavljeni rit in srajca," je bil neposreden Mr. Blackwell glede pomankljivih oprav, ki jih nosita zvezdnici, ki ju je Blackwell poimenoval "Screamgirls."

Blackwell je nekaj najhujših zmerljivk prihranil za Camillo Parker Bowles, članico britanske kraljeve družine, ki je pristala na drugem mestu. "Vojvodinja Nemarno oblečena spet udari," je zapisal Blackwell. "V pernatih klobukih, ki so bili nekoč višek mode, spominja na okamenelo dolgorepo papigo iz kamene dobe. Kraljeva polomija."

Mlade zvezdnice okrcane
Blackwell, ki sicer ni več dejaven modni oblikovalec, a ima še vedno oster jezik, ko beseda nanese na zvezdnike in modo, je svoje strupeno pero usmeril v Hollywood, saj na njegovem že 47. tradicionalnem vsakoletnem seznamu vodijo mlade zvezdnice.

Na tretje mesto je uvrstil igralko Lindsay Lohan, ki jo je Blackwell ob tem oštel, češ da se je spremenila "iz mile v pomilovanja vredno". Na črnem seznamu je tudi Christina Aguilera. Njo je poimenoval "bleščeča pevka", a dodal, da "daje dober okus skozi garderobni ožemalnik": "Totalno brez stila."

Blackwell ni prizanesel še dvema pevkama: Mariah Carey je označil za "Mariah modna izobčenka /.../ kraljica katastrofalnega kiča", sodnico pevskega resničnostnega šova American Idola Paulo Abdul pa za "padli modni idol".

Pošasti Sharon in Meryl
Igralka Sharon Stone naj bi spominjala na "pretirano Cruello DeVille", Tori Spelling naj bi poosebljala "propadlo zvezdo Beverly Hillsa", greh zvezde Talentov v belem Sandre Oh pa je preveliko število korald in zapestnic. Meryl Streep, ki je preteklo leto igrala v modno orientiranem filmu Hudič v Pradi, je pristala na desetem mestu. "Zaradi Streepove bi lahko jokali," je zapisal Blackwell. "Nihče ne more zanikati lepote njene kariere, a njena garderoba je pošastna."

Koga ima Blackwell sploh rad?
Vendar Blackwell ni le grajal, temveč je tudi hvalil - s svojim seznamom desetih "krasnih modnih posameznic". Nanj so se uvrstile igralke Kate Winslet, Angelina Jolie, Helen Mirren, Katie Holmes in Marcia Cross, pevki Barbra Streisand in Beyonce, predstavnica senata Nancy Pelosi, princesa Charlotte Monaška in supermodel Heidi Klum.