Cavalli obožuje Victorio, nekateri njegovi modni kolegi pa raje vidijo, da Posh njihovih kreacij ne nosi, saj se jim zdi premalo imenitna. Foto: EPA
Cavalli obožuje Victorio, nekateri njegovi modni kolegi pa raje vidijo, da Posh njihovih kreacij ne nosi, saj se jim zdi premalo imenitna. Foto: EPA
WAGS so se skupaj zabavale med svetovnim nogometnim prvenstvom v Nemčiji in zaposlovale britanske paparace. Foto: EPA
Gwyneth Paltrow
Nekatere zvezdnice pa imejo najbolj spoštovane modne hiše rade. Ena najbolj priljubljenih je Gwyneth Paltrow. Foto: EPA

Če ne bi bilo tako, ne bi potrebovali revij Vogue in Harper's Bazar, Chanel, Dior in druga modna druščina pa bi lahko odprli diskontne prodajalne na robu mest. To pa bi pomenilo konec mode.

Ko ponori Tom Ford
Najbolj spoštovane modne hiše zato zelo budno spremljajo, kdo obleče njihove kreacije. In pozorno spremljajo, kaj nosi Victoria Beckham. Tom Ford naj bi pred leti, ko je bil še ustvarjalni direktor Guccija, izvedel, da je Posh Spice ponosno nosila Guccija.

Forda naj bi tako zaskrbelo za Guccijev ugled, da je poklical tiskovnega predstavnika Guccija v Londonu, kjer je Posh kupila obleko, in hotel vedeti, kdo je odgovoren, da se je zvezdnica pojavila v Gucciju. Ko je izvedel, da je Victoria plačala obleko, naj bi pobesnel: "Kakor koli že, ustavite jo!"

WAGS - strah in trpet imenitnih modnih hiš
Tudi če zgodba ni resnična - nekateri pravijo, da se Ford ne bi spustil tako nizko -, dobro osvetljuje "težave" uglednih in dragih modnih hiš. Ko "napačen" človek obleče kreacijo ali modni dodatek neke modne hiše, se lahko njen ugled hitro potopi. Druščina, ki naj bi "ubila" že nekaj modnih smernic in škodovala nekaterim blagovnim znamkam, so tako imenovane WAGS - wives and girlfriends of footballers (žene in dekleta nogometašev), ki jim je dolgo načelovala ravno Victoria Beckham, letos pa je vodstvo na neki način prevzela Cheryl Tweedy, izbranka nogometaša Ashleyja Cola.

Je Bailey naredil napako?
Victoria je pred kratkim večer preživela s Christopherjem Baileyjem, ustvarjalnim direktorjem britanske modne hiše Burberry. Že dan kasneje je neki britanski tabloid zapisal, da so v Burberryju padale hude besede, ker "se vodja Burberryja druži z napačno zvezdnico".

(Ne)prikrita hierarhija
Očitno je, da imajo "resne" modne hiše strogo določeno hierarhijo - nekateri zvezdniki so zaželeni, drugi pač ne. WAGS očitno sodijo med nezaželene. Zaželeni zvezdniki dobijo oblačila novih kreacij prej kot navadni smrtniki, saj "odlično prodajajo". Vrhunski oblikovalci pa se sprašujejo, kako preprečiti, da bi se v njihovih kreacijah pojavili nezaželeni.

"Včasih najdražje modne hiše pretiravajo. Res mislijo, da lahko Posh Spice odvrne resnično elito, pa kdor koli že to je, da bi kupili neko torbico ali čevlje le zato, ker se je v njih pojavila ona?" se je oglasil neki britanski modni kritik. A Victoria in druge WAGS očitno niso dovolj imenitne. Za Cavallija morda že, za največja imena pa očitno ne.