Revija Strut, za katero se je Keira prelevila v Twiggy, je v petih letih postala glavni glasnik kanadske mode, fotografije in kulture. Foto: Strut
Revija Strut, za katero se je Keira prelevila v Twiggy, je v petih letih postala glavni glasnik kanadske mode, fotografije in kulture. Foto: Strut
Nedolžen pogled, našobljene ustnice in (pre)suha postava modne oblikovalce navdihujejo že več kot 40 let. Veliko zaslug za to ima prav Twiggy.

Zvezdnica Pokore se je na naslovnici posebne izdaje omenjene revije ob njihovi peti obletnici zlahka našla v vlogi koščene angleške manekenke in modne ikone iz 60. let, ki je na modnih stezah in naslovnicah ustoličila suhice.

22-letna Keira je s polizanimi lasmi in z ogromnimi umetnimi trepalnicami osupljivo podobna Twiggy, še najbolj podobni pa sta si v tem, ugotavljajo mediji, da imata (skoraj) popolnoma ploske, že kar deške prsi.

Ne Kate Moss, Twiggy je "uvedla" suhice
Twiggy, s pravim imenom Lesley Hornby (danes poročena Lawson), se je rodila 19. septembra 1949. V 60. letih je postala prava ikona popularne kulture. Z androgenim obrazom "swinging Londona", s svojimi velikimi očmi, dolgimi trepalnicami in suhljato postavo si je prislužila status ene najslavnejših manekenk vseh časov in prve najstniške supermanekenke. Ko jo je odkril agent Nigel Davies, je bila Lesley stara 16 let, tehtala pa je pičlih 41 kg!

Po končani (super)manekenski karieri je igrala v nekaj filmih in posnela nekaj pesmi, pred kratkim pa smo jo videli tudi kot žirantko v resničnostni oddaji Tyre Banks, Ameriški Supermodel. Morda pa niste vedeli, da je prav Twiggy skupaj s Fran Drescher razvila zamisel za priljubljeno humoristično nanizanko Varuška.

Keira: Donosna, a obremenjujoča lepota
Knightleyjeva je sicer znana po svoji nenehni borbi z mediji, ki jo vztrajno obtožujejo težav z anoreksijo, pritožuje se tudi, da njena lepota odvrača pozornost od njenih igralskih sposobnosti. A vse le ni tako hudo, če si lep: leta 2006 je Keira na primer podpisala zelo donosno, kar 600.000 funtov vredno pogodbo, ko je postala obraz Chanela, milijon funtov pa so ji na račun nakazali iz draguljarske hiše Asprey.

A. K.