Grška predstavnica Kalomira v rožnati opravi je najbolj prepričala Jožico Brodarič. Foto: Reuters
Grška predstavnica Kalomira v rožnati opravi je najbolj prepričala Jožico Brodarič. Foto: Reuters
Ruski predstavnik je z belino menda zadel v polno. Včasih je manj več ... Foto: Reuters

Tudi modni laiki opazujemo in ocenjujemo, a za "uradno" oceno je potrditev opažanj bolje preveriti pri strokovnjakih. Mi smo poklicali Jožico Brodarič, ki je za MMC razkrila svoj pogled na evrovizijsko opravo Rebeke Dremelj in poudarila tudi svoje slogovne favorite. No, tiste, ki so dovolj izstopali iz palete slikovitih barv in perja (da, na odru smo videli celo purana!), da so ji ostali v spominu.

Brodaričevi všeč Grkinja, Rusi in voditeljica
"Bilo je veliko slabih. Dobra je bila Grkinja v preprosti, a hkrati pompozni, glamurozni in 'trendi' obleki - škoda, da Rebeka ni bila v čem podobnem," lahko povzamemo misli Brodaričeve. Tudi ruska kombinacija fantov ji je bila všeč, pa voditeljica Jovana Janković je bila po njenem

mnenju zelo lepa in izbrano oblečena.

"Vidi se sicer, da se vsi zelo trudijo, a mogoče gredo ravno zato, ker se tako trudijo, čez mejo ... Včasih je bolje izbrati nekaj preprostega, izčiščenega, minimalističnega," ugotavlja modna poznavalka. "Menim, da bi se dalo bolje oblikovati Rebekino opravo, krilo je bilo sicer v redu, plašč pa ... no, ni bila ravno tipična Urškina kreacija (oblačila Dremljeve je za to priložnost oblikovala Urška Drofenik, op. p.)."

"Eden najslabših slovenskih videzov doslej"
"Mi je pa žal za Rebeko, saj je zares simpatična izvajalka in prava profesionalka, ki je zagotovo v priprave vložila veliko energije. S svojo postavo in prezenco bi bila idealna, če bi jo primerneje uredili. Še posebej ličenje in pričeska sta razočarala ... Skratka, menim, da je imela Rebeka enega najslabših slovenskih evrovizijskih videzov doslej," končuje Brodaričeva, ki pa dodaja, da bi si za točnejšo oceno splošnega stanja morala ogledati vsak nastop posebej.

A. K.