Vrtoglavih 18 centimetrov na nogah slavne igralke. Foto:
Vrtoglavih 18 centimetrov na nogah slavne igralke. Foto:
Gwyneth Parltrow
Igralka je s svojo pojavo na rdeči preprogi v Angliji izzvala nasprotujoča si mnenja. Moške je popolnoma očarala, ženske pa so menile, da je bila videti kot prostitutka višjega razreda.

Igralka se je po rdeči preprogi med britansko premiero njenega novega filma Železni mož sprehodila v črnih salonarjih z vrtoglavo petko, ki je merila 7 palcev oziroma naših 17,78 centimetra.

Pri londonskem Selfridegesu so v tednu po tem dogodku opazili kar 35-odstotni skok pri prodaji čevljev z najvišjo peto. "Trenutno prodajamo čevlje znamk Christian Louboutin, Balenciaga, Yves Saint Laurent in to najvišje čevlje, kar sem jih kdaj videl," je povedal Sebastian Manes, direktor Selfridgesovega oddelka za modne dodatke.

Vaja dela mojstra
Kako sploh hoditi v tako vrtoglavo visokih petkah? Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo v pomoč. Ko naredite korak, najprej na tla postavite peto, nato pa hitro še podplat. Prste poskušajte usmeriti čim bolj naravnost naprej, ramena potisnite nazaj in se rahlo nazaj tudi naslonite. Če boste med hojo premikali roke, boste lažje ohranile ravnotežje, noge poskusite držati čim bolj skupaj. Predvsem pa ne hitite, vzemite si čas in delajte počasne in kratke korake.

Težavne stopnice
Veliko težav običajno povzroča tudi hoja po stopnicah. Ko se odpravljate navzgor, poskrbite, da boste na stopnico stopili s celo nogo, stopalo pa postavite na sredino stopnice. Med hojo navdol pa na stopnico stopite le s sprednjim delom čevlja, peto pa držite rahlo v zraku, z drugimi besedami - navzdol hodite po prstih. Predvsem pa naj vam ne bo nerodno, če se boste oprli na stopniščno ograjo ali na ob vas stopajočega človeka. Navsezadnje je tudi Gwyneth priznala, da se je oprijela svojega telesnega stražarja.