Luella Bartley je za svoje delo prejela tudi nagrado za najboljšega britanskega oblikovalca. Foto: EPA
Luella Bartley je za svoje delo prejela tudi nagrado za najboljšega britanskega oblikovalca. Foto: EPA

Potem ko se je iz Luelle umaknila partnerska modna znamka Club 21 (odločitev so pred dnevi potrdili tudi v njihovi hčerinski družbi VSQ Limited, ki je neposredno sodelovala z Luello), so v podjetju morali sprejeti kruto realnost in ukiniti modno znamko.

Prvič se je o propadu modne znamke začelo govoriti že, ko je najpomembnejša dobaviteljica Carla Carini pred slabim mesecem nenadoma objavila, da zapira svoja vrata in da naročil za kolekcijo pomlad/poletje 2010 ne bodo mogli izpolniti.

Dopoldne se je v izjavi za javnost oglasila tudi ustanoviteljica podjetja Luella Bartley, ki je med drugim dejala: "Položaj, v katerem smo se znašli, nas je izredno razočaral. Cenim podporo, ki nam jo je nudila družba VSQ, a vseeno me vznemirja, da ne morem zaščititi svojih ljudi in njihovih služb v teh težkih časih."

Za hišo in oblikovalko številne nagrade
Modno znamko je Bartleyjeva, nekdanja modna urednica, ustanovila leta 1999, leta 2003 pa začela sodelovati z VSQ-jem in postala ena najbolj priljubljenih modnih znamk oblačil in nakita predvsem med mladimi v Veliki Britaniji. Tako modna oblikovalka kot istoimenska hiša sta v zadnjih letih pobirali modne nagrade za to in ono kot za stavo, zato je propad znamke še toliko večje presenečenje, poroča modni časopis WWD.