Foto:
Foto:
Modrček je lahko le trak. Foto: epa
Dodatki lahko popestrijo preprostejše kroje. Foto: epa

Glavni poletni trend je tudi pri kopalkah, tako kot pri drugih oblačilih, ženstvenost. Ob tem pa tudi naravna eleganca in ženska milina. Odpadejo torej tangice in mini kopalke, tudi modrček naj ostane na svojem mestu.

Monokini
Telo bo torej bolj pokrito, a zato nič manj seksipilno. Odlična izbira so letošnje enodelne kopalke. Te seveda niso klasične, temveč imajo visok izrez, odkrivajo velik del hrbta, pa tudi trebuha. Dajejo torej vtis bikini kopalk, le da sta zgornji in spodnji del povezana, zato so dobile ime "monokini".

Bikini?
Lahko pa seveda izberete tudi klasičen bikini, pri katerem pa so se nekoliko spremenile hlačke. Namesto visokih izrezov so namreč letos modne bolj "poševne" hlačke z nizkim pasom. K takim hlačkam pa lahko poleg običajnega bikini modrca oblečete tudi bolj moden "bandeau", torej trak brez naramnic, ki pokriva prsi. Linije torej niso več navpične, temveč težijo k vodoravnemu.

Popestritev plažne oprave
Kopalke klasičnih krojev lahko popestrijo živahni dodatki, obročki, kamenčki, resice. Če pa kopalke same nimajo dodatkov, jih nadenite same: ogrlice iz školjkic, dolge ogrlice iz pisanih kroglic, žvenketajoče zapestni obročki ter veliki uhani.

Pomembni pa so tudi drugi modni dodatki, torbice in klobučki, ki jih nekatere modne hiše prodajajo kar v kompletu s kopalkami.