Kraljica Elizabeta II. ima že 15 let istega frizerja, ki pride tudi na dom. Foto: Reuters
Kraljica Elizabeta II. ima že 15 let istega frizerja, ki pride tudi na dom. Foto: Reuters

Ian Carmichael, ki za kraljičino pričesko skrbi že zadnjih 15 let, se lahko zdaj, ko je dobil kraljevo "licenco", oglašuje kot kraljevski fizer. Svoj štab ima sicer v salonu Royston Blythe v hotelu Dorchester, toda vsakič, ko ga kraljica potrebuje, vse potrebščine spakira v kovček in odpotuje tja, kjer je tisti trenutek njegova najpomembnejša stranka.

To pomeni, da mora dvakrat na teden na kraljičino posestvo Sandringham v Norfolku, kjer Elizabeta tradicionalno preživlja zimske mesece. Pogosto jo spremlja tudi na potovanjih, se je pohvalil za britanski časnik Daily Mail in dodal, da ga je kraljica s seboj vzela tudi, ko je pred meseci obiskala Irsko.

Carmichael je v pogovoru za omenjeni časnik razkril še, da se s kraljico med "friziranjem" pogovarjata o marsičem. Ko ji je na primer povedal, da je šel na lasersko operacijo oči, da ne bi po naključju česa zamočil, ko ji bo delal pričesko za poroko njenega vnuka Williama, je bila prav ganjena. "Zmedeno me je pogledala in rekla: 'Ampak Ian, saj sploh ne nosiš očal, še nikoli te nisem videla z njimi.' Vedno mi jo je namreč nekako uspelo postriči brez očal," je razkril.