Karl Lagerfeld je modna ikona, njegova osebost je prav tako zanimiva kot njegovo modno ustvarjanje. Foto: EPA
Karl Lagerfeld je modna ikona, njegova osebost je prav tako zanimiva kot njegovo modno ustvarjanje. Foto: EPA

Mož, ki se večinoma skriva za temnimi očali, bo v dokumentarcu razkril svoje zasebno življenje. 69-letni oblikovalec nikoli ni želel govoriti o svojem življenju, ki ni povezano z modo, vendar se je to zdaj spremenilo.

V filmu spregovori tako o svojih "divjih letih" kot o izgubi dolgoletnega partnerja, ki je leta 1989 umrl za aidsom. Dokumentarec je režiral Rodolphe Marconi, ki je posnel za kar 150 ur gradiva. Film, ki bo v Veliki Britaniji na sporedu oktobra, se poglobi v Lagerfeldovo ustvarjanje in njegovo življenje, preden je postal uspešen oblikovalec, Lagerfeld pa je že kot otrok živel v razkošju.

Dokumentarec razkriva tudi njegovo zasebno življenje
Dokumentarec razkrije veliko stvari, ki jih o njem niso vedeli niti največji oboževalci, spoznamo njegovo strast do fotografiranja in slikanja. Modni oblikovalec, čigar zaščitni znak so tudi dolgi sivi lasje, povezani v čop, se ima tudi za velikega poznavalca filmske produkcije, zbira umetniške slike in knjige.

Biografski film prikaže tudi manj lepo stran oblikovalca, ki je oblikoval tudi za H&M, saj ugotovimo, da je nevrotik, razvajenec in pretirano želi imeti vse pod nadzorom.