Swarovski je lani pokazal nekaj drznih kreacij. Foto: EPA
Swarovski je lani pokazal nekaj drznih kreacij. Foto: EPA
Razstava kavbojk
Kavbojke so tako priljubljene, da jim posvečajo celo razstave. Foto: EPA

Kalifornijski proizvajalec kavboj ves čas hodi v koraku s časom. Pred nekaj meseci so predstavili tehnološke kavbojke, sledile so ekološke kavbojke, zdaj pa so tu še leviske za vse, ki želijo tudi v kavbojkah izstopati.

Crystallized with Swarovski
Kavbojke Crystallized with Swarovski, ki so jih predstavili na tednu mode v Ciudadu de Mexicu, so del jesensko-zimske kolekcije, vključili pa jih bodo tudi v kolekcijo za pomlad in poletje 2007. Levi's je s kristalčki okrasil gumbe in z njimi pošil prepoznavni Levisov šiv na zadnjih žepih, kristalčki pa so nekje našiti v obliki cvetov, srčkov ... A Levi's ni prvi, ki je kavbojke okrasil s kristalčki. Tudi Escada je sodelovala s Swarovskim, a za njene kavbojke je bilo treba seči zelo globoko v žep.

Za ljubitelje tehnologije in "zelene"
Levisove tehnološke kavbojke so namenjene vsem, ki se ne morejo ločiti od svojega iPoda. Imajo namreč poseben žep za iPod. Žep je narejen tako, da blaži morebitne udarce, ki bi poškodovali napravico. V kavbojke je všit tudi majhen daljinski upravljalnik, s katerim je mogoče iPodu sporočiti nekaj osnovnih ukazov. Nekaj posebnega pa so tudi Levisove ekološke kavbojke, ki so narejene iz organsko pridelanega bombaža, torej iz bombaža, ki je sonaraven, pridelan na naravi prijaznejši način. Gumbi pa so narejeni iz lupine kokosovega oreha. Moški in ženski ekološki modeli so prepoznavni po oznaki "eco". "Zelene kavbojke" so sicer dražje od običajnih, a Levi's obljublja, da bodo cene kmalu znižali.