Danes se začenja drugi MBFWLJ. Foto: Jani Ugrin
Danes se začenja drugi MBFWLJ. Foto: Jani Ugrin

Prva letošnja edicija MBFWLJ – jesen/zima 2016 bo v Cankarjevem domu potekala med 22. in 24. majem.

Dan odprtja bo zaznamovala modna razstava v čast Marjeti Grošelj, ikoni slovenskega modnega oblikovanja in prejemnici številnih mednarodnih nagrad, ki obeležuje 50 let ustvarjalnih presežkov. Na modni razstavi bo ponudila mešanico svojih ustvarjalnih spominov preteklosti in vizije prihodnosti za sedanjost.

Izpostaviti je treba tudi prihod svetovno znane manekenke Petre Nemcove, pa modno instalacijo Alberte Ferretti Limited Edition F/W 2016, ki jo predstavlja Wolfova 5.

Svoje kolekcije bodo tokrat predstavile naslednje znamke: AKULTURA, Peter Movrin, SENS, Tanja Zorn, Natasa Persuh, Sari Valenci, IVANMAN, Charlie Design, Spirit by T.B., Cliché.

MBFWLJ v Slovenijo in regijo prinaša svež razvojni potencial, ki temelji na mednarodnih povezavah, strokovnem delu ter srčnosti, predanosti in drznosti ustvarjalne ekipe, ki jo vodi programski in umetniški direktor MBFWLJ Sašo Radovič. "Izjemno nas veseli, da smo že s krstno izvedbo MBFWLJ letvico kakovosti programa in izvedbe postavili tako visoko. To nam omogoča sodelovanje z mednarodno priznanimi in nagrajenimi ustvarjalci in tudi letos lahko pričakujemo velika imena iz sveta mode, dizajna in tudi oglaševanja."

Prvi ediciji bo sledila še druga v letu 2016, in sicer oktobra 2016, katere vsebina bo predstavljena pozneje.