Živobarvne kreacije nekdanje novinarke Vogua. Foto: Getty Images
Živobarvne kreacije nekdanje novinarke Vogua. Foto: Getty Images

Luella Bartley, nekdanja modna novinarka Vogua, ki se predstavlja pod znamko Luella, je predstavila preplet rožnate, roza in oranžne barve na tradicionalnih britanskih tkaninah, kot je tvid, kar njeni kolekciji za pomlad/poletje 2009 daje revolucionarni pridih.

"Želela sem res barvito revijo. V slogu angleških dam, toda zelo pretirano: najsvetlejša roza oranžna, najbolj pretirana lila, najmočnejša rožnata, vse skupaj je res zelo skrajno," je svoje stvaritve označila Bartleyjeva.

Že njena prejšnja kolekcija, za katero je navdih našla v čarovništvu in romanu Ghostworld, je bila zelo revolucionarna: zelo temačne tematike je prepletla z nenavadnimi kreacijami, njena nova kolekcija pa predstavlja bolj neposreden pohod na čute, predvsem oči. "Pomislite na lepo obleko do kolen, ki bi jo na vrtni zabavi imeli za precej kraljevsko, dodajte nekaj pocukranih barv in jo poglejte skozi psihedelična sončna očala."

Krila na zvon z visokim pasom in jopiče iz tvida spominjajo na prizore z jahalnih prizorišč.
Modna oblikovalka sicer pravi, da njena želja, združiti bogat videz angleške aristokracije z živimi barvami, ne omeni njenega načina, kako se upreti mračnosti trenutne gospodarske krize. "Zame to ni politična izjava, to sicer ni svetla dobrovoljna kolekcija ... Mislim, da posojilna kriza pušča posledice na vseh, toda name še ni pustila zelo velikih."

K. T.