Jean Paul Gaultier je znan po svojih nenavadnih kreacijah. Foto: EPA
Jean Paul Gaultier je znan po svojih nenavadnih kreacijah. Foto: EPA
Madonna bo turnejo začela v ZDA. Foto: Reuters

Francoski modni oblikovalec je Madonni izdelal nepozabna oblačila že pred 16 leti, ko je navduševala na turneji Blonde Ambition - koničasti modrčki verjetno ne bodo nikoli pozabljeni.

Zato ni nobeno presenečenje, da sta Madonna in Gaultier pred prihajajočo turnejo Confessions ponovno združila moči. Madonna obljublja, da bo oder spremenila "v eno samo veliko plesišče", Parižan pa ji je polaskal z izjavo, da Madonna pri svojih 46 letih lahko obleče kar koli. "A obsedena je z materiali. Prinese mi vse vzorce tkanin," je razložil Gaultier, ki te dni v svojem ateljeju nabira nadure.

Da bi le gumbi in šivi zdržali ...
Madonna torej izbere material, Francoz pa nato doda kanček svojih modnih čarovnij. Rožnati zgornji deli trenerk, beli hlačni kostimi s hlačami na zvonec in še desetine drugih kreacij bo Madonna nosila na turneji. Jean Paul mora le paziti, da bodo gumbi, šivi in zadrge zdržali.

Madonna je namreč prav gotovo ena najbolj telesno pripravljenih zvezdnic in na odru se nikakor ne bo le pozibavala. Klobuke bo tako Gaultier opremil kar z zapletenim sistemom elastik.