Foto:
Foto:
Armani na tednu mode v MIlanu ni razočaral.

Znamka je plod sodelovanja Malkovicha in njegovega poslovnega partnerja Francesca Rullija. Oblikovalski par je na tednu mode v Milanu predstavil pomladno-poletno kolekcijo za leto 2005 – niz oblačil, za katere navdih sta dobila v japonsko-ameriškem stilu 30. let. Kolekcijo sta poimenovala Uncle Kimono.

V nasprotju z večino modnih revij, kjer nove modne kolekcije predstavljajo “popolni manekeni”, pa so se na reviji ameriškega igralca v njegovih oblačilih predstavili vsakdanji moški vseh let iz judo kluba.

Svojo prvo kolekcijo pri Gucciju pa je na tednu moške mode predstavil tudi Škot John Ray, ki je na mestu glavnega kreatorja zamenjal Toma Forda. Novi kreator Guccijeve moške mode, ki je s Fordom sodeloval osem let, nadaljuje s tradicijo luksuznih oblačil, dodal pa je pridih etničnega in antičnega.

Tudi modna velikana Emporio Armani in Valentino nista razočarala s svojimi najnovejšimi modnimi trendi. Armani, ki je nedavno kreiral oblačila za film De-Lovely, je postavil nove smernice pri kroju hlač, uporabil pa je predvsem cvetlične vzorce. Valetino je po svoji beli kolekciji na pisti v Milanu predstavil oblačila v kremnih barvah.