Modno usklajena družina Obama na dan, ko je Barack zmagal na ameriških predsedniških volitvah. Foto: Reuters
Modno usklajena družina Obama na dan, ko je Barack zmagal na ameriških predsedniških volitvah. Foto: Reuters
Zakonca Obama
Modni strokovnjaki pa seveda že ugibajo, kaj bo Michelle oblekla za inavguracijo. Foto: EPA
Michelle Obama
Modni poznavalci podpirajo Michellino odločitev, da se le redko odloči za kostime pastelnih barv, ki so drugače zelo priljubljeni pri prvih damah. Foto: EPA

V torek v Chicagu vsa ušesa niso poslušala, kaj ima svojim podpornikom povedati prihodnji predsednik Amerike, ampak so mnogi tudi opazili, da je družinica na oder prišla barvno usklajena, v črno-rdeči kombinaciji.

A obleka prihodnje prve dame je marsikoga razočarala, medtem ko sta hčerki modne strokovnjake navdušili. Spletna anketa, ki jo je naredila USA Today je pokazala, da se je kar 65 odstotkom anketirancev zdela obleka Michelle Obame neprimerna, podobni pa so tudi rezultati ankete, ki jo je naredila revija People.

A vsaka modna ikona na žalost tudi kdaj zgreši s svojo izbiro, to pa je cena, če želiš biti vedno prvi in postavljati modne trende, ne pa jim le slediti.

Modna ikona včasih tudi zgreši
New York Magazine pa je njeno izbiro oblačil na ta zgodovinski dan pohvalil, v Michelle pa že vidijo ameriško protiutež Carli Bruni, ki trenutno privlači največ pogledov zaradi izbire oblačil med prvimi damami. Pišejo, da bo Michelle Obama znala najti pravo mero med oblekami uglednih blagovnih znamk in bolj dostopnimi kosi oblačil. "Izbira njenih oblačil kaže, da se ta ženska spozna na modo, in to pomeni, da nas vsaj v modnem smislu čakajo zanimiva štiri leta."
Zanimanje za njen slog se je povečalo, ko se je Michelle junija pojavila v vijoličasti obleki s črnim pasom, medtem ko mediji niso vedno našli najbolj prijaznih besed o garderobi Cindy McCain ali Sarah Palin.

Povezave z družino Kennedy le naključje?
Prihodnja prva dama je bila priljubljena tudi zaradi izbire garderobe, ki je bila cenovno dostopna tudi povprečnim ameriškim ženskam, saj se je v pogovorni oddaji The View pojavila v obleki vredni 150 dolarjev, ki je postala takojšen hit.

Obleko, ki jo je Michelle oblekla na dan zmage njenega moža na predsedniških volitvah, je bilo mogoče videti le še na modnih pistah pred dvema mesecema, zato je v trgovinah še ni mogoče dobiti, je pa delo Narcisa Rodrigueza in je bila prikazana v kolekciji pomlad/poletje 2009. Tisti, ki vidijo vzporednice družine Obama z družino Kennedy, seveda ne pozabijo pripomniti, da je prav Rodriguez bil oblikovalec, ki si je zamislil obleko Caroline Bessette, ko se je poročila z Johnom F. Kennedyjem Jr.

T. P.