Strokovnjaki ob tem dodajajo, da ni niti teoretične možnosti, da bi se hollywoodske zvezdnice oblekle v identična oblačila, kot so v preteklosti 'pokrivala' telesa Lady Gaga in Nicki Minaj. Foto: Reuters
Strokovnjaki ob tem dodajajo, da ni niti teoretične možnosti, da bi se hollywoodske zvezdnice oblekle v identična oblačila, kot so v preteklosti 'pokrivala' telesa Lady Gaga in Nicki Minaj. Foto: Reuters
Nicki Minaj
V ospredje pa se vračajo tudi barve - drzne, kot so pri Nicki Minaj, trdijo strokovnjaki. Foto: EPA

Pogled v prihodnost bo zaznamoval obrat v modi vse hollywoodske smetane, ki se bo v noči na ponedeljek zbrala na rdeči preprogi pred Kodak Theatrom v Los Angelesu. Strokovnjaki napovedujejo, da se s tem končuje obdobje standardnih oblek, konservativnih oblik in barv ter izostanka nakita, ki so odsevali posledice svetovne ekonomske krize.

Podelitev oskarjev bomo v živo spremljali tudi na MMC-jevem portalu. Preberite tudi, kdo so nominiranci za letošnje nagrade oskar, ki bodo podeljene v noči na ponedeljek.

Vračajo se nagubana ramena in poudarjeni rokavi na ženskih večernih toaletah ter širša paleta barv - od bledih odtenkov in kožne barve do drzne rožnate, oranžne, večerne modrine in klasične črnine. Oblikovalec Marc Bouwer je za tiskovno agencijo Reuters povedal, da se bo letošnja futuristična moda zgledovala po kostumih, ki smo jih vajeni gledati na zvezdnicah, kot so Lady Gaga, Nicki Minaj in zdaj (po izidu njenega najnovejšega videospota Hold It Against Me) tudi Britney Spears.

"Glasbenice se oblačijo vedno drzneje, kar ima močan vpliv na modo," je povedal Bouwer. "Čeprav ne bomo videli oprave Lady Gaga na rdeči preprogi Oskarjev, bomo zagotovo videli več arhitektonskih slogov - poudarjena ramena in rokavi. Ne moremo ignorirati smernice, ki jo je vnesel lik močne ženske," je še dodal modni oblikovalec.

Letos bo po besedah Bouwerja, ki je zakrivil stilsko podobo Angeline Jolie na rdeči preprogi leta 2007, ko se je igralka pojavila v beli satenasti obleki z odprtim hrbtom, letos sodeluje s številnimi nominiranci, med drugimi z zvezdnico Borca (The Fighter) Melisso Leo, in opredeljuje svoje kreacije kot "futuristični arhitektonski minimalizem".

Ne samo obleke, poudarek tudi na dodatkih
Gre za slog, ki ne poudarja le obleke, temveč tudi modne dodatke, ki pridejo zraven. "Videli bomo kar nekaj kosov nakita, ki bodo govorili zase," je povedal Greg Kwiat iz draguljarne Kwiat Diamonds. Njegove dragulje smo v preteklosti že videli na telesu Anne Kendrick in letošnje nominiranke za glavno žensko vlogo Natalie Portman. "Videli bomo lahko vse od klasičnih diamantov do draguljev v barvah rumenkastega zlata in turkiza," je sklenil Kwiat.

In glede na to, da bodo obleke in nakit drzni, bodo veliko bolj preproste pričeske. "Ne bodo preveč komplicirane," trdi zvezdniški frizer Anthony Morrison.