Tina Vrhovnik Cavazza je bila ena najlepše oblečenih dam na podelitvi Viktorjev. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Tina Vrhovnik Cavazza je bila ena najlepše oblečenih dam na podelitvi Viktorjev. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Miša Margan in Natka Geržina
Sanjska ženska Miša Margan z nesanjsko obleko je bila ena izmed najslabše oblečenih žensk. Tudi Natka Geržina se ni ravno izkazala s svojo obleko. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Recesija? Naj to kdo pove misicam, ki so po večini spominjale na bogato zavita božična darila (Tadeja Ternar, Tina Gaber, Iris Mulej v že stokrat videni kreaciji) ali pa se priložnosti in sezoni povsem neprimerno odela v razgaljene poletne krpice (Sabina Mali). Svetli izjemi sta bili Tjaša Kokalj v preprosti, a učinkoviti dolgi marelični kreaciji, skombinirani le z opaznimi visečimi uhani, in Nataša Pinoza, ki se je še enkrat dokazala kot morda edina elegantna in ženska v pravem pomenu med lepotnimi kraljicami, ki jim je moda očitno tuja.

Poleg Pinoze je bila daleč najlepše oblečena boljša polovica Sebastjana Cavazze, Tina Vrhovnik Cavazza, ki je s svojo ekstravagantno dolgo črno toaleto brez naramnic vnesla malce prepotrebne visoke mode v Cankarjev dom. Pohvale si zasluži še manekenka Irina Osypenko v klasični črnini, dopolnjeni z diamantnim nakitom, gospa Plemeniti, Monika Jelinčič, v črno-svetleči kreaciji Studia Draž, Manca Dorer v svileni do tal segajoči kreaciji in ljubko retro bratska naveza Severa-Gal Gjurin.

Žal se plusi tu praktično končajo, začnejo pa se večji in - še večji kiksi sumljivih krojev (Manica Janežič, Ota Roš, katere kreacija je bila bolj primerna za standardne in latinsko-ameriške plese), obupnih barvnih kombinacij in odtenkov (vedeževalka Karin v fluorescentno rožnatem baldahinu) ali pa megalomanskosti (Špela Močnik v večplastni krinolini). In potem so bile tu še take, ki jim je uspelo kiksniti v temo prav na vseh področjih, kar jih pri eni sami opravi za en večer sploh lahko (Sanjska ženska Miša Margan v katastrofi večera – in glede na to, da je bila konkurenca za ta naslov velika, to pove veliko).

Med gospodi je večinoma vladala klasična eleganca brez izstopanj – Matjaž Javšnik je presenetil z zanj izjemno urejeno in všečno kombinacijo, medtem ko si največja minusa prislužita Igor Jelen za cirkuške hlače in peroksidno pričesko (povratek v začetek 90.?) ter Erik »videl-sem-spot-od-ameriških-reperjev-z-verižicami-odločil-sem-se-iti-še-korak-dlje« Ferfolja.

Sledi še slikovni dokaz.

K. S.