Foto:
Foto:
Jordanska kraljica Rania v obleki mehko metalne barve.

Že nekaj dni pred poroko se je vedelo, da bo blago španske izdelave, obleko pa je naredil znani katalonski kreator, 87-letni Manuel Pertegaz. Obleka je bila umazano bele barve s klasičnim ovratnikom, robovi obleke pa so bili okrašeni z znaki, ki jih ima v grbu asturijski princ. Za nevesto se je vlekla 4 in pol metra dolga vlečka.

Blago zanjo je asturijski princesi podaril mož, prestolonaslednik Felipe. Tiaro, ki jo je imela, je nosila že Felipejeva mati kraljica Sofia na svoji poroki s kraljem Juanom Carlosom II., prelepe diamantne uhane pa je dobila v dar od Felipejevih staršev.

Že na slavnostni večerji dan pred poroko so poleg neveste tudi drugi povabljeni, predvsem ženske, nosili dah jemajoče kreacije. Monaška princesa Carolina je nosila izredno kreacijo modne hiše Chanel v črno-beli kombinaciji.

Kar nekaj povabljenk je nosilo mehko metalno barvo, med drugim jordanska in danska kraljica, Rania in Margrethe, ki pa je nosila identično obleko kot teden dni pred tem, ko se je ženil njen sin.