Paco Rabbane zna biti zelo neprizanesljiv do mlajših kolegov. Foto: EPA
Paco Rabbane zna biti zelo neprizanesljiv do mlajših kolegov. Foto: EPA

73-letni Španec je obema namenil kar nekaj hudih besed. Prepričan je, da njune izzivalne ter včasih že rahlo neokusne kreacije ljudi odvračajo od pariške mode. "S prihodom modnih huliganov Galliana in McQueena v Pariz urejenost in eleganca izginjata. Parizu so včasih zavidali vsi in posnemali so ga v vseh modnih prestolnicah, a ta anglosaška oblikovalca, ki sta pravzaprav neverjetno nadarjena, sta Pariz odkrito napadla s svojevoljno in uničevalno obliko mode," je svoje mnenje o dveh britanskih oblikovalcih povedal Paco Rabanne.

Tudi Rabanne je bil nekoč modni huligan
Dodal je še, da so ravno kreacije 38-letnega McQueena in devet let starejšega Galliana krive, da je Pariz mesto modne prestolnice sveta odstopil Milanu. Je Rabanne morda že pozabil, da je v 60. letih prejšnjega stoletja tudi sam razburkal francosko prestolnico s svojimi oblekami iz plastike in kovinskih materialov, se sprašujejo modni poznavalci, ki se jim Špančeva izjava ne zdi na mestu.

Oba sta bila pri Givenchyju
Alexander McQueen je pri pariški modni hiši Givenchy leta 1996 nasledil Galliana, ki je odšel k Diorju, kjer dela še danes. McQueen je pri Givenchyju ostal do leta 2001, nato pa se je posvetil svoji modni hiši.