Ozko postaja še ožje. V Milanu so moške povabili, naj jeseni oblečejo pajkice. Foto: EPA
Ozko postaja še ožje. V Milanu so moške povabili, naj jeseni oblečejo pajkice. Foto: EPA
Karl Lagerfeld
Shujšani Karl Lagerfeld si bo pajkice lahko nataknil, že zdaj pa je vedno v ozkih črnih (največkrat usnjenih) hlačah. Foto: EPA

Vsi moški, ki so si vedno želeli na ulico v pajkicah, so zdaj lahko brez skrbi - v Milanu so modni guruji dali zeleno luč moškim pajkicam. Dolge spodnje hlače se bodo morale umakniti, saj pod pajkicami zanje ne bo prostora, ali pa se spretno preobraziti v elegantne pajkice.

Robin Hood na ulici
Italijanska modna hiša Marni, ki je na modno stezo poslala suhljate "Robine Hoode", je ena izmed znanilk sprememb. Pajkice za moške so največkrat iz finega bombaža ali volne, med barvami pa so v Milanu prevladovale temno vijolična, gozdno zelena in siva. In dolžina? Do gležnjev, nekaj modelov pa je odrezanih že pod koleni. "Nenavadno, a prefinjeno," so izjavili pri Marniju po koncu modne revije.

V pajkicah na kozarček?
Tudi druge modne hiše so v Milanu pokazale zelo ozke hlače, ki so še ožje od "cigaretk", ki so bile modne pred kratkim. In kako je moške v pajkicah komentiral modni svet? "Poznam veliko moških, ki v pajkicah gledajo televizijo, lenarijo in igrajo igrice. Da bi šli v njih na pivo, pa se mi zdi rahlo utopično," je razložil nek modni kritik.

Suhci bodo zažigali
Drugi že opozarjajo, da pajkice pristajajo le izredno suhim moškim. Ženske pa se muzajo, da bodo končno tudi moški spoznali občutek, ko nekdo strmi v tvoje noge in zadnjico ter jih neprizanesljivo ocenjuje.