Eksperimentiranje z barvnimi odtenki razbije enoličnost. Foto: EPA
Eksperimentiranje z barvnimi odtenki razbije enoličnost. Foto: EPA
Vodoravne črte so bolj primerne za visoke, vitke moške. Foto: EPA

Nobena ženska najbrž noče pogledati visokega moškega, ki je videti, kot da bo vsak čas ovenel ali se prelomil napol.

Zato je pomembno, da tudi visoki in suhljati moški znajo izbrati primerna oblačila. Nekaj najpomembnejših zapovedi pravi, da naj se visoki moški izogibajo navpičnim črtastim vzorcem, enobarvnim opravam od glave do pet, ohlapnim srajcam in zaobljenim čevljem.

Navpični črtasti vzorci se ne prilegajo visokim moškim
Če spadate v kategorijo suhih, visokih moških, se namesto navpičnih vzorcev raje odločite za vodoravne. Tako boste pridobili obseg zgornjega dela telesa, tudi rame bodo videti širše, skratka dobili boste videz popolno grajenega telesa. Če nosite enobarvno opravo, predvsem črne barve, boste videti še bolj suhljati. Zato modni strokovnjaki svetujejo, da razbijete enoličnost in začnete eksperimentirati z barvno paleto. Ohlapne, nezatlačene srajce dajejo videz jadra na jamboru v največjem vetru, zato se jim izogibajte. Obenem je treba omeniti tudi (pre)tesne majice. Ker te poudarjajo koščen zgornji del telesa, namesto njih raje izberite navadno krojene majice in jih prilagodite svoji postavi.

Ne pozabite na čevlje!
Zadnja pomembna stvar so čevlji. Zaobljeni dajejo videz nesorazmernosti. Da bi uravnotežili svoj videz, izberite bolj oglate čevlje.