Beyonce oglašuje dragulje, ampak pevka jih nima odetih le okrog vratu. Pri Armaniju so se odločili, da jo odenejo tudi v obleko, posuto z njimi. Foto:
Beyonce oglašuje dragulje, ampak pevka jih nima odetih le okrog vratu. Pri Armaniju so se odločili, da jo odenejo tudi v obleko, posuto z njimi. Foto:

Vse zvezde niso primerne za vsako znamko, saj napačna zvezdnica lahko modno podjetje stane tudi ogromno denarja.

Svoje obraze pa igralke, pevke in manekenke zelo rade posodijo znamkam, saj to pomeni več denarja na njihovem bančnem računu in številne ugodnosti pri tej modni znamki. S poziranjem si prislužijo tudi ugled in možnost, da jih vidijo tudi drugi oblikovalci, ki jih lahko najamejo za svoje naslednje kampanje. Zvezdniki, ki jih ima modna industrija, so Scarlett Johansson, Penelope Cruz, Angelina Jolie, Sienna Miller in druge.

T. P.

Angleška igralka postaja modna ikona današnjega časa, saj jo v svojih oglasih želi veliko modnih hiš. Letos se bo pojavila na septembrski naslovnici revije Vogue, ki je najbolj cenjena med vsemi mesečnimi naslovnicami. Trenutno se Sienna pojavlja v oglasih za Pepe Jeans in pregrešno drago znamko usnjenih torbic Tod's.
Nekoč sta znamko Louis Vuitton predstavljali igralki Uma Thurman in Christina Ricci, zdaj pa je njuno mesto prevzela Scarlett Johansson. V njihovih reklamnih kampanjah se pojavlja že drugo leto zapored.
Penelope ni le nov obraz španske modne hiše Mango, ampak je s sestro za to znamko tudi oblikovala oblačila. Kolekcija je našla navdih v Penelopini omari, pomešali pa sta jo s starinskimi dodatki, ki spominjajo na 50. leta.
Saj ne, da bi kupce morali pretirano prepričevati, da kupijo torbice Miu Miu, a vseeno pomaga, če jo vidijo na roki igralke in manekenke Letitie Caste.
Igralka Liv Tyler že drugo leto zapored nastopa v oglasih danske modne hiše Pilgrim, ki prodaja nakit.
Po Nicole Kidman, ki je nastopila v enem najdražjih oglasov za Chanel No. 5, za to znamko zdaj zastopa mlada igralka Keira Knightley. Njen oglas za parfum Coco Mademoiselle od Chanela je režiral Joe Wright, ki je režiral tudi film Prevzetnost in pristranost, za katerega je bila nominirana za oskarja.
Drew Barrymore nastopa v Guccijevi kampanji, kjer kupce nagovarja, da naj se razvajajo z dragulji. Pri Gucciju so rekli, da je Drew popolna izbira zanje, saj želijo, da je njihova ženska seksi in privlačna.
Igralka Angelina Jolie je obraz ameriške znamke St. John. Pri podjetju menijo, da je Angelina točno to, kar mora poosebljati njihova ženska - neodvisna, samostojna in dejavna. Angelina je njihovo sivo večerno obleko nosila tudi na letošnji podelitvi Zlatih globusov, kamor je prišla z Bradom Pittom.