Heidi Klum je izbrala zlato obleko z ozkimi naramnicami. Foto: Reuters
Heidi Klum je izbrala zlato obleko z ozkimi naramnicami. Foto: Reuters
Jessica Simpson
Jessicina modna vzornica je Brigitte Bardot. Foto: Reuters

Na prireditev v New Yorku, ki jo je vodil Jeremy Piven, so se tako prišli pokazat Janet Jackson, Lindsay Lohan, Heidi Klum, Chloe Sevigny, Jessica Simpson in drugi, ki so dokazali, da gredo moda in zvezde skupaj tako kot Paris Hilton in grški dediči bajnih bogastev.

Lindsay Lohan se je po rdeči preprogi sprehodila z nemškim modnim gurujem Karlom Lagerfeldom, oblečena pa je bila kar v Chanelovo kreacijo. Povedala je, da ji priprave na prireditev niso vzele veliko časa, saj se je samo oblekla in prišla, za zagorelo polt pa je poskrbela s kremo za samoporjavitev.

Heidi Klum se je oblekla v kreacijo modne hiše J. Mendel, na rdeči preprogi pa je razkrila, da je njen mož Seal navdušen, kadar ima spete lase. Michael Kors pa je bil tisti, ki je oblekel pevko in igralko Jessico Simpson, ki je prišla v kratki beli obleki. Svetlolaska je povedala, da bi najraje oblekla oblačila iz omare Brigitte Bardot, saj je francoska igralka njena stilistična ikona.

Stan Herman nagrajen za življenjsko delo
Med modnimi oblikovalci, ki so se veselili nagrad, so bili Francisco Costa za najboljša ženska oblačila, Thom Browne za najboljša moška oblačila, Tom Binns za najboljše modne dodatke, Do Ri Čung za vzhajajočo modno zvezdo oblikovanja ženskih oblačil, skupina Trovata za vzhajajočo modno zvezdo oblikovanja oblačil za moške, Devi Kroell za vzhajajočo zvezdo oblikovanja nakita, Olivier Theyskens, ki je prejel nagrado za tujega modnega oblikovalca, in tudi Stan Herman, ki se je veselil nagrade za življenjsko delo.