Prestolnica bo naslednje dni utripala z modo, si želi produkcijska ekipa LJFW. Foto: Mimi Antolović/LJFW
Prestolnica bo naslednje dni utripala z modo, si želi produkcijska ekipa LJFW. Foto: Mimi Antolović/LJFW

Ljubljana Fashion Week, ki bo potekal na Kongresnem trgu, bo nocoj odprla modna revija, na kateri bodo svoje kolekcije za jesen/zimo 2015/2016 predstavila naslednja imena: Akultura, Almirasadar, Ana Jelinič, Draž, Eber krznarstvo, JSP, Maja Ferme Fashion, Maja Štamol, Mehle, Miro Mišljen, Princip, Tanja Zorn, Sens, Sofia Nogard, Squat in Young@Squat.

S svojimi kreacijami se bodo predstavili tudi študentje vseh letnikov Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil Oddelka za tekstilstvo na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani.

Član produkcijske ekipe Ljubljana Fashion Week Den Baruca je povedal, da je Fashion Week odlična priložnost za oblikovalce, blagovne znamke in modne hiše, da se z novimi kolekcijami predstavijo modnim strokovnjakom, kupcem, potencialnim vlagateljem ter novinarjem.

"Hkrati je zelo pomembno, da tudi širša javnost pride v stik z dogajanjem na področju slovenskega modnega oblikovanja in da ozavesti njegov obstoj. V skladu s tem je bila že lanska selitev dogajanja v središče mesta, kar smo letos nadgradili z novim osrednjim prizoriščem – Kongresnim trgom. Ta se je zaradi središčne lokacije in ustrezne infrastrukture pokazal kot najprimernejša lokacija," je dodal Baruca.

Več o Fashion Weeku v naslednjih dneh.