Charlotte je četrta v vrsti za monaško krono. Foto: EPA
Charlotte je četrta v vrsti za monaško krono. Foto: EPA
Karl Lagerfeld, Charlotte Casiraghi
Karl Lagerfeld je že veliko let prijatelj monaške knežje družine.
Charlotte Casiraghi
Za peti rojstni dan je dobila devet milijonov dolarjev vreden otok zraven Sardinije. Foto: EPA

"Spominja me na Brigitte Bardot," je dejal Karl Lagerfeld, ki je ta stavek izrekel že pri njenih osmih letih.

Modni oblikovalec je že veliko let prijatelj monaške knežje družine in pogosto skrbi, da sta princesa Caroline in njena hči na vseh sprejemih videti dih jemajoče. Da je Charlotte videti kot filmska zvezda niti ni presenetljivo, saj je njena babica bila, dokler se ni poročila, ena od najbolj priljubljenih igralk v Hollywoodu.

Charlotte pa ni le ena od zgolj lepih, ne pa pretirano pametnih kronanih glav, saj trenutno dela novinarsko prakso v Londonu pri časopisu The Independent.

Charlotte prisega na Chanel
Charlotte največ pozornosti pritegne na tradicionalnem monaškem plesu (Ball de la Rose), kjer zbirajo denar za fundacijo Grace Kelly in na monaški dirki formule ena, na kateri se običajno v loži zbere vsa kraljeva družina. Ker so takrat vse oči uprte predvsem vanjo, svoji garderobi namenja več pozornosti.

Najraje ima oblačila modne znamke Chanel, nosi jih že od otroštva, po navadi sedi tudi v prvi vrsti na modnih revijah te blagovne znamke. Predvsem francoski rumeni mediji že nekaj let spremljajo življenje mlade princese, navdušeni so nad njeno naravno lepoto: sivimi očmi, čutnimi ustnicami, porcelanasto kožo in čudovito postavo. V prostem času se Charlotte oblači kot ostali najstniki, rada ima kavbojke, preproste majice, poleti pa bikini.

Modnim trendom pa sledi tudi pri ličenju, saj so že nekaj časa njene ustnice živo rdeče, sicer pa prisega predvsem na naraven make up.

Posnema jo ves Monako
Charlotte je bilo že ob rojstvu usojeno, da bo vse življenje živela na očeh javnosti, saj je monaška knežja družina ena od najbolj priljubljenih in obrekovanih. A Charlotte se je do zdaj izogibala vseh škandalov, čeprav jo paparaci ves čas preganjajo. A ti vseeno nekaj opazijo: njen modni okus. Ko je dopolnila 18 let, se je začela uvrščati na vse pomembnejše sezname najlepše oblečenih ljudi na svetu in tako postala dekle, ki jo želijo posnemati vse najstnice.

Pri njenih letih je tudi njena mama veljala za lepotico, a se je do takrat zapletla že v vrsto škandalov, eden od njih je bil zakon s precej starejšim Philippom Junotom pri njenih 21, ki ga njena družina ni podpirala, zato se knez poroke tudi ni udeležil. Da bo sreča kratkotrajna, se ni motil, saj se je Caroline od znanega plejboja ločila po dveh letih.

T. P.