Foto:
Foto:
Kravato lahko nadomesti šal.

Moški novega tisočletja je zelo romantičen. Gre za tip moškega, ki raje sanja in občuduje iz daljave, kot pa da bi užival v konkretnem "mačo" pristopu.

Pradin "mestni kavboj" živi v mestu, a hrepeni po naravi. Na Pradini reviji so manekeni bledih obrazov z deškimi pričeskami hodili po modni brvi v črnih lakastih čevljih, seveda so ob tem iz zvočnikov doneli hiti Boba Dylana. Njihova obleka pa je kljub vsemu vsebovala veliko elementov mestnega stila: sive hlače, malo bolj oprijeti puloverji, namesto kravat pa so nosili elegantne svilene šale. Milanska moda moškim narekuje Pradin plašč, zavezan okrog pasu.

Guccijev moški ima mišice Marlona Branda in sanje Johna Lennona. Njegova uniforma je zagorela koža, vidna pod spranim džinsom. V svojih fantazijah vidi življenje kot posteljo, posuto z rožami, ponoči se igra v svetleče beli obleki.

Giorgio Armani je kombiniral "mačo" videz z romantiko. V njegovi kolekciji je poudarek na materialih. Predlaga vojaške plašče, mehke hlače, puloverje - suknjiče v kombinaciji s klasičnimi sivimi hlačami. Armani je, kot pravi, tako prikazal sofisticirano enostavnost.

Calvin Klein je ostal zvest minimalističnemu stilu. V svoji kolekciji, v kateri prevladuje mornarsko modra, je pomešal svilo in grobo volno, da bi dosegel "mehki, seksi videz".

Čas je, da moški spet postanejo moški, se strinjajo oblikovalci.