Prišel je čas, ko moramo na noge natakniti lahka obuvala. Foto:
Prišel je čas, ko moramo na noge natakniti lahka obuvala. Foto:
Natikači in japonke so lahko moderni tudi na ulici in ne več le na plaži. Foto: Reuters

Večina se zadovolji z dvema vrstama obuval - enimi za v službo (to so povečini neudobni čevlji, ki jih stopala ne marajo) in športno obutvijo za prosti čas.

Med poletjem se morajo noge oddahniti, privoščite jim moderne in udobne natikače. Izbirate lahko med enostavnimi in ergonomsko oblikovanimi japonkami, ki že dalj časa niso primerne le za obisk plaže. Če ta obutev ne odgovarja vašemu stilu, lahko izberete usnjene natikače, ki so enako udobni, a malo bolj elegantni.

Če se že res ne morete odreči čevljem, potem izberite lahka obuvala iz udobnega materiala, ki imajo okrasne odprtine, da noga diha. Z njimi boste prav gotovo lažje preživeli poletje.

Kaj je "in"
Moški nakup obutve največkrat povezujejo z kasnejšimi modnimi obvezami. Če letos "skočite" v natikače ali japonke, bodo vaše noge doživele pravo ekstazo. T. i. "flip-flop" natikači so namenjeni odhodu na plažo, enako dobro pa izgledajo tudi, če jih nosite v kombinaciji s kratkimi hlačami in najljubšo kratko majico.

Nogavice pustite doma
Natikači "kris-kros" so največkrat narejeni iz usnja. Primerni so za posebne dogodke, zelo dobro pa se podajo k lanenim hlačam in srajci. Obstajajo tudi športni copati, ki so toliko odprti, da bi jim lahko skoraj rekli natikači. Morda je to najboljša alternativa za moške, ki še niso pripravljeni na drastične spremembe.

V njih lahko osvajate ženska srca, hodite po mestu ali igrate tenis. So moderni, športni, in v njih vas ni potrebno biti strah, da bi izgubili na moškosti. Prosimo vas le, da nogavice pustite v omari, če se odločite obuti natikače. Obvezno!