Ryan Gosling (na sliki z mamo in hčerko) zna tudi s primerno pričesko poudariti svoj obraz. Foto: EPA
Ryan Gosling (na sliki z mamo in hčerko) zna tudi s primerno pričesko poudariti svoj obraz. Foto: EPA
Brad Pitt
Brad Pitt s svojo nekoliko postrani počesano pričesko izraža mešanico pridnega, odgovornega fanta, ki pa zna tudi presenetiti. Foto: EPA

Najboljši pregled nad tem, katere pričeske so trenutno popularne, ponuja pogled na zvezdnike, tako iz filmskega kot športnega sveta.

Ti so ponavadi najbolj v koraku s časom, saj so jim vrhunski oblikovalci in frizerji na voljo 24 ur na dan. Spletna revija AskMen je objavila nekaj primerov moških zvezdnikov, za katere meni, da najbolj vplivajo na to, kako si bodo moški postrigli lase.

Prvi primer je kanadski igralec Ryan Gosling, ki že nekaj časa slovi po kratko postriženih laseh. Njegova oblika obraza je trikotna, zato je ta pričeska zanj primerna. Njene prednosti so predvsem nezamudnost, saj si zjutraj lahko nanesete le nekaj gela, a ni obvezno. Skratka, enostavno in preprosto.

Kot drugi primer so navedli (seveda) Brada Pitta. K njegovi, nekoliko bolj kvadratni obliki obraza, se njegov najnovejši slog pričeske odlično poda. Nekoliko na stran počesani lasje izražajo odgovornost, hkrati pa povedo, da se - tako kot Brad - ne bojite hoje po robu.

Kot primer pričeske, ki se najbolj poda k bolj okroglemu oziroma ovalnemu obrazu, so poznavalci navedli Gerarda Buterja. Škotski igralec z naravno valovitimi lasmi je primer, kako to obrniti v svojo korist. Vse kaže, da je Butler svojemu frizerju naročil, naj mu postriže le konice. Z uporabo nekaj gela in domišljije je rezultat takšen, da je videti kot človek, ki mu nobena stvar ne pride do živega.

Ker so kodri vedno popularni, so pri reviji AskMen prikazali pevca Miko, ki je najboljši predstavnik kodrastih zvezdnikov. Z nekoliko bolj ovalnim obrazom in naravnimi kodri Mika izžareva človeka, ki se rad zabava in ki se vedno prepušča toku dogajanja. Za ljudi z naravno kodrastimi lasmi poznavalci priporočajo uporabo posebnih šamponov, ki lasem dajo več volumna.