Demi Moore je znana po svojih neobičajnih lepotnih posegih. Foto: EPA
Demi Moore je znana po svojih neobičajnih lepotnih posegih. Foto: EPA
Zabava Vanity Fair
Tudi zakonca Beckham veljata za perfekcionista, kar se tiče priprav za sprehode po rdečih (in vseh drugih) preprogah. Foto: Reuters
Britney Spears
Nekdanja popprinceska Britney Spears tudi posega po najrazličnejših lepotnih pripomočkih. Foto: YouTube

"To je veliki finale sezone podeljevanja nagrad, in številni, ki se bodo sprehodili po rdeči preprogi, uporabljajo vsa mogoča sredstva, s katerimi bodo lahko zasenčili svojo konkurenco. Pripravljeni so iti do konca, le da bi izpopolnili svoj videz in pustili pečat na rdeči preprogi," pravi modni novinar Sam Saboura.

Skrajnosti pri izpopolnjevanju so že stalnica v Hollywoodu. Demi Moore, ki je znana po tem, da se izredno dobro drži za svoja leta, je pred časom priznala je, da je velika privrženka posebne vrste detoksifikacije oziroma razstrupljanja telesa, ki vključuje tudi pijavke. Gwyneth Paltrow je nekoč prišla na premiero filma z obrazom, polnim modric, ki jih je povzročila akupunktura za pospeševanje krvnega obtoka in pomiritev stresa. Prav tako je leta 2011 Angelina Jolie izjavila, da sinova Maddox in Pax hodita na pedikuro, kjer jima ribice grizejo mrtvo kožo s stopal.

Od 'vampirskega liftinga' do bikove sperme
A v želji po popolnosti gredo nekateri še dlje. Pred letošnjo podelitvijo oskarjev je tako v ospredju nova tehnika za pomladitev obraza, t. i. "vampirski lifting". Pri tem postopku v gubice vbrizgajo posebno polnilo, v katero primešajo kri stranke. Prva stopnja tega postopka je namreč ta, da človeku vzamejo kri, nato trombocite ločijo od rdečih krvnih telesc. Trombocite zmešajo s posebno snovjo in vse skupaj vbrizgajo v gube.

Tisti, ki se zgrozijo ob pogledu na igle, imajo možnost, za manj bolečo posvetlitev kože, in sicer s ptičjimi iztrebki. Na Japonskem je bila krema za obraz, ki so ji primešali posušen iztrebek slavčka, nekoč skrbno varovana lepotna skrivnost gejš. Danes "gejšino nego" uporabljata med drugim tudi David in Victoria Beckham. Iztrebki so namreč bogati z aminokislinami, ki kožo zmehčajo in ji dajo porcelanast videz.

Pod drobnogledom pa ni le obraz, ampak tudi lasje. Neki salon v Santa Monici uporablja prav posebno sestavino iz bikove sperme. Ta barvane in poškodovane lase znova okrepi.

Manikura za izbrane
Če to še ni dovolj, pa si zvezdniki še vedno lahko privoščijo manikuro z delci črnega 267-karatnega diamanta. Na tržišču trenutno obstaja samo ena trgovska hiša v Londonu, kjer prodajajo takšen lak za nohte v vrednosti 250.000 ameriških dolarjev. Do zdaj so jo med drugim uporabile že Britney Spears v oglasu za svoj parfum in Kelly Osbourne na podelitvi MTV-jevih evropskih nagrad.