Kate ima lepo zaobljeno postavo, ki je bila 2.000 glasovalkam najbolj všeč. Foto: EPA
Kate ima lepo zaobljeno postavo, ki je bila 2.000 glasovalkam najbolj všeč. Foto: EPA

Medtem ko ne manjka zvezdnic, ki predstavljajo hollywoodska merila suhljatosti na rdečih preprogah in na naslovnicah revij, se zdi, da so zdaj bolj zaželene ženske z običajnimi postavami.

Anketa, v kateri je sodelovalo več kot 2.000 žensk, starejših od 18, je pokazala, da so najbolj zaželene zvezdnice z zaobljenimi postavami.

Na prvo mesto se je uvrstila dobitnica oskarja za glavno žensko vlogo v filmu Bralec, Kate Winslet. Na drugem mestu ji tesno sledi Kelly Brook, na tretjem mestu pa je prav tako oskarjeva nagrajenka Halle Berry.

Očitno doba suhic počasi mineva, saj sta se Victoria Beckham in Kate Moss uvrstile na rep lestvice. Zdravnica Jacquie Lavin meni, da to morda pomeni, da ženskam ni več najpomembneje biti pretirano suhe, ampak imajo rajši zdravo postavo. "Vseeno pa ostaja velik pritisk na ženske, da se podredijo nerealnim idealom. Naša javnomnenjska raziskava kaže, da je 85 odstotkov žensk vsaj občasno nezadovoljnih s svojo težo," dodaja Jacquie.

Druge zvezdnice, ki so se uvrstile na seznam, so po vrsti: Cheryl Cole, Beyonce, Megan Fox, Lily Allen, Keeley Hazell, Kate Moss, Katie Price in Victoria Beckham.